280 miljoen verlies Bitvavo niet van toepassing op BOTS

Het fintech platform BOTS benadrukt dat het de assets van klanten niet heeft uitgeleend aan handelsplatform FTX/Genesis zoals Bitvavo. Ter verdere beheersing van crypto risico’s heeft BOTS sinds het tweede kwartaal van 2022 crypto’s verplaatst van centrale handelsbeurzen naar de veiligere decentrale blockchain beurzen (DeFi).

Advertenties

Emerce bericht dat Bitvavo mogelijk € 280.000.000 kwijt is. BOTS vermoedt dat het beheerd vermogen uit ongeveer € 1,6 miljard aan tegoeden en digital assets bestaat en geeft aan dit zeer verontrustend te vinden, omdat dit geld van klanten betreft en geen eigen geld. ‘Beheerd vermogen’ betekent in de financiële wereld: geld van klanten.

Verdere beschadiging van Nederland innovatieland?
BOTS werkt anders dan Bitvavo en is geen beurs, maar een platform. Toch raakt dit BOTS ook, omdat het op de totale markt afstraalt. BOTS is beleggen met Data en Artificiële Intelligentie en dat doen ze onder anderen met cryptocurrency. Ze zijn bang dat hun bedrijf door dit Bitvavo debacle flink wordt beschadigt. Onafhankelijke beheerder van klantengeld.

BOTS werkt met een onafhankelijke beheerder van klantengeld. Dit is een Nederlandse stichting. Deze zogenaamde ‘custodian’ houdt onafhankelijk van het bedrijf BOTS de middelen van klanten.

BOTS
Het BOTS handelsplatform maakt welvaart mogelijk voor iedereen op alle continenten van de wereld. BOTS biedt een wereldwijde betrouwbare bron van inkomen door mensen, technologie, plezier en innovatie samen te brengen in één app die de financiële sector en de samenleving transformeert.BOTS zit in het rise programma van Tech Leap, de tech hub van Constantijn van Oranje. Daarnaast is BOTS vaandeldrager van het overheidsinitiatief ‘Holland in the Valley’ te Californië.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: