Amsterdamse overnamegolf Ramzy Group zet door

De jonge impact-ondernemer Ramez Ramzy (29) is bezig met een heuse overnamegolf in Amsterdam. In samenspraak met de gemeente Amsterdam zet de Ramzy Group in op het aantrekken van hoogwaardig toerisme en recentelijk werd de overname van de voormalige skylounge-bar van het Ruby-Emma hotel bekend gemaakt. Nu kondigt de Ramzy Group de overname van de historische en bekende cafés ‘De Bekeerde Suster’ en ‘De Zotte’ aan. Met de overname van deze bekende Amsterdamse cafés laat de Ramzy Group zien niet alleen oog te hebben voor toeristische bezoekers in het midden- en hogere segment. Juist ook het waarborgen van een leefbare aantrekkelijke binnenstad is een belangrijke pijler in het ondernemerschap van de Ramzy Group: ‘De lokale Amsterdammer maakt de stad, en daarom moet het aanbod gewaarborgd blijven’.

Het in de Jordaan gevestigde ‘De Zotte’ blijft een sfeervol bruin Amsterdams café, waar dagelijks van een breed en gevarieerd aanbod Belgische bieren genoten kan worden. Het pand waar deze bekende tapperij in huist werd rond 1905 opgetrokken. Op de barkrukken nestelen vooral Amsterdammers om te genieten van hoogwaardige kwaliteitsbieren. ‘Proeflokaal De Bekeerde Suster’ waarborgt de Amsterdamse ‘brouwcultuur’ waar dan ook Amsterdamse bieren gebrouwen blijven worden. De naam verwijst naar een middeleeuws klooster dat ongehuwde vrouwen opving. Dat klooster stond op exact dezelfde plaats: hartje centrum, aan de Kloveniersburgwal, vlakbij De Waag op de Nieuwmarkt. Twee cafés met een geschiedenis. Ramzy is zich bewust van die historie en wil juist dat het karakter behouden blijft. Voor de stad, zijn stadsgenoten en voor eenieder die op bezoek komt.

Ramez Ramzy geeft aan: “Deze twee overnames zijn goed voor Amsterdam en haar bewoners. Maar we willen ook als Amsterdams bedrijf het karakter van het historische Amsterdam behouden en het aanbod voor de lokale Amsterdammer waarborgen. Hiermee helpen we mee de buurt gezellig en leefbaar te houden. De voorlaatste overname van de Sky Lounge helpt in de uitvoering van het gemeentebeleid om hoogwaardige toeristen aan te trekken en deze te verspreiden buiten het centrum van Amsterdam om op deze manier de druk op de binnenstad te verminderen.‘’

Ramzy is een Amsterdamse impact-ondernemer en is op 29-jarige leeftijd één van de jongste horecamagnaten van Nederland. Ramzy is directeur van de Ramzy Group die meer dan 25 horecaondernemingen en hotels in haar portefeuille heeft en zich in eerste instantie met name richtte op het toeristische budget- en middensegment. Recent zijn er ook locaties in het hogere segment aan de groep toegevoegd evenals twee typisch lokale Amsterdamse cafés. Naast zijn functie als directeur van de Ramzy Group is hij medeoprichter en secretaris van de Nederlandse Vereniging van Koptische Ondernemers (NVKO) en één van de jongste bestuursleden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: