Mysterieuze vermissing van Oekraïense Inna Maksymenko

De politie heeft vrijdag 6 januari 2023 het stoffelijk overschot van Inna gevonden. Er is geen sprake van een misdrijf. Ze werd gevonden in het water, vlakbij de opvanglocatie.

De vijftigjarige Inna Maksymenko wordt sinds donderdag 22 december 2022 vermist vanuit haar opvangadres in Friesland. Inna verbleef in herberg Oer ‘t Hout in Grou, waar momenteel bijna tweehonderd Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. De vrouw is zelf ook van Oekraïense komaf.

Advertenties

Inna werd donderdagochtend voor het laatst gezien in de buurt van de kade van het Pikmeer bij Grou, dat op een steenworp afstand ligt van de vluchtelingenopvang. De politie in Grou heeft daarom in en op het water gezocht. Ook is er een buurtonderzoek gehouden, maar zonder resultaat.

Het Pikmeer (Fries: Pikmar) is één van de Friese meren. Het meer wordt ten westen begrensd door het het dorp Grouw en ten oosten door het eiland de Burd en het wordt doorsneden door het Prinses Margrietkanaal.

Advertenties

De vrouw is volgens het signalement 1,65 meter lang, blank, heeft lang donker haar en een normaal postuur. Bij haar vertrek droeg ze een halflange rode jas, een zwarte broek met een witte bies op de zijkant en witte sportschoenen. De politie vraagt mensen die tips hebben over haar verblijfplaats om contact op te nemen.

Grou ligt overigens hemelsbreed zo’n 22 kilometer bij Cornjum vandaan, de plek waar een andere zaak de buurt al twee jaar in zijn greep houdt. Namelijk de raadselachtige dood van Karin Grijpstra. Lees hier alle artikelen over deze onopgeloste zaak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: