Wachttijdzorg.nl; zelfregie bij een zorgafspraak

Op de website WachttijdZorg.nl kan iedereen eenvoudig en gratis de wachttijden van elke Nederlandse zorginstelling inzien. Kan een bezoeker sneller een zorgafspraak maken, dan kiest deze met behulp van een simpel keuzemenu zelf de zorgaanbieder met de kortste wachttijd. Zelfregie voor de patiënt en tijdwinst voor huisartsen en zorgverzekeraars!

De bezoeker geeft op WachttijdZorg.nl aan of het om een behandeling, consult of onderzoek gaat en om welk specialisme. Hierna verschijnt een overzicht van de wachttijden van alle zorgaanbieders. Die gegevens zijn direct afkomstig van de Nederlandse Zorgautoriteit. Nadat de bezoeker zijn keuze heeft gemaakt en zijn gegevens heeft ingevuld, gaat er een AVG-proof e-mailtje naar de huisarts. Deze kan dan makkelijk en snel een verwijzing naar de gekozen zorgaanbieder sturen.

De maker van de site, Bedrijfskundestudent Julian Timmerman, heeft voor ogen dat mensen meer de zelfregie nemen voor hun medische zorg. Dat ze invloed kunnen uitoefenen op wanneer en waar ze geholpen willen worden. Samen met zijn vader, medisch specialist Jan Timmerman, bedachten zij deze heldere oplossing voor kortere wachttijden. Bijkomend voordeel is dat het zowel de huisartsen als de zorgverzekeraars tijd scheelt. De gerichte keuze voor een zorginstelling van een patiënt zelf, zorgt voor minder bemiddeltijd. En natuurlijk is er altijd een hoger doel; “Het mooiste zou zijn als hiermee op de lange termijn de landelijke wachttijden van ziekenhuizen meer in balans komen”, aldus Julian Timmerman.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: