Duizenden Nederlanders moeten reisplannen voor Amerika uitstellen

De 700.000 Nederlanders die jaarlijks naar Amerika reizen maken zich zorgen over een nieuwe veiligheidsmaatregel die vertraging oplevert bij de keuring van reisvergunningen.

Sinds 29 november 2022 is het verplicht om een paspoortscan aan te leveren voor het aanvragen van een ESTA. Het ESTA is een verplichte reisvergunning die Nederlanders nodig hebben om naar Amerika te mogen reizen. Vóór 29 november werden ESTA-aanvragen vaak binnen enkele uren goedgekeurd. Sinds het inleveren van een paspoortscan verplicht is, worden echter duizenden aanvragen per dag afgekeurd. Vaak zonder duidelijke reden. Dit zorgt voor grote problemen voor de honderdduizenden Nederlanders die jaarlijks naar Amerika reizen. 

De verplichting om een paspoortscan aan te leveren bij de ESTA-aanvraag is ingevoerd om fouten in de aanvraag te voorkomen. Het geautomatiseerde systeem van de Amerikaanse immigratiedienst scant de persoonsgegevens uit het machinaal leesbare deel van het paspoort. Dat zou ervoor moeten zorgen dat foute paspoortgegevens niet in online aanvraagformulier terechtkomen. In plaats van de aanvraagprocedure te verbeteren, leidt dit nieuwe systeem echter tot talloze afkeuringen. Pleun Leijten, Manager Customer Relations bij VisumBuitenland.nl, ziet haar team voor ongekende uitdagingen staan: “Ik schat dat meer dan 60% van alle paspoortscans afgekeurd zouden worden, als we ze bij de immigratiedienst zouden indienen zoals ze bij VisumBuitenland.nl zijn aangeleverd. Al veel reizigers die dit zelf hebben geprobeerd, hebben ons laten weten dat ze hun reis hebben moeten omboeken of zelfs annuleren.” 

Ieder jaar reizen honderdduizenden Nederlanders naar Amerika. Hieronder volgen een paar feiten: 

  • In 2019 reisden meer dan 700.000 Nederlanders naar Amerika. 
  • Nederlanders zijn verplicht een ESTA aan te vragen om naar Amerika te mogen reizen. 
  • Op 29 november werd het verplicht om een paspoortkopie aan te leveren voor de ESTA-aanvraag. 
  • Zonder ingrijpen wordt zo’n 60% van alle paspoortkopieën voor nieuwe ESTA-aanvragen afgekeurd door de Amerikaanse immigratiedienst. 
  • Dankzij een technische oplossing van VisumBuitenland.nl wordt 98% van de via dit visumbureau ingediende aanvragen alsnog goedgekeurd. 

VisumBuitenland.nl heeft een technische oplossing ontwikkeld waardoor 98% van de ESTA-aanvragen alsnog in behandeling kan worden genomen. Hierbij speelt het gebruik van beeldbewerking een centrale rol. Dankzij deze technische aanpassing in het systeem ontvangt het overgrote deel van de reizigers die hun aanvraag indienen via dit visumbureau een goedgekeurd ESTA. 

VisumBuitenland.nl is een visumbureau gespecialiseerd in de verwerking van aanvragen voor elektronische reisvergunningen. Omdat visumaanvragen meestal bij immigratiediensten in het buitenland en in een vreemde taal moeten worden ingediend, is dit voor veel reizigers een ingewikkelde procedure. Door middel van technische oplossingen en persoonlijke steun zorgt VisumBuitenland.nl ervoor dat het aanvragen van een visum net zo eenvoudig wordt als het bestellen van een pizza. De verwerking van duizenden visumaanvragen per dag geeft VisumBuitenland.nl een uniek inzicht in de reiswereld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: