Ethisch hacker bezorgt ongewenste kerstkaart

Meer dan acht op de tien Nederlanders van 12 jaar of ouder hebben thuis één of meer slimme apparaten of systemen die met het internet zijn verbonden, meldt het CBS vandaag.1 Uit onderzoek namens het ministerie van EZK blijkt dat de helft van de Nederlanders hun slimme apparaten niet regelmatig updatet.2 Daarmee lopen ze het risico gehackt te worden. Want hackers hebben aan één slecht beveiligd apparaat genoeg om bij al je privégegevens te komen.

Advertenties

Om Nederlanders bewust te maken van het risico gehackt te worden als zij hun slimme apparaten niet regelmatig updaten, voert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de campagne ‘Doe je updates’. Als onderdeel van de campagne werd een ethisch hacker op pad gestuurd. In het experiment probeerde de ethisch hacker bij huishoudens – met hun toestemming – in het thuisnetwerk te komen. Waar dit lukte, werd er tot de verrassing van de huishoudens een kerstkaart geprint die je niet wilt ontvangen. 

Voorkom een hack, doe de Update-Check 
Wil je meer informatie en tips? Ga dan naar doejeupdates.nl en doe de Update-Check. Maak per kamer een overzicht van je slimme apparaten. Daarna vertelt de Update-Check stap voor stap hoe je elk slim apparaat, zoals je slimme deurbel tot thermostaat, kunt updaten.  

Advertenties

1 CBS: ‘Steeds meer Nederlanders gebruiken slimme apparaten’; https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/50/steeds-meer-nederlanders-gebruiken-slimme-apparaten; December 2022 2 Het onderzoek is van 23 t/m 26 juli 2021 uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar. Er namen ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder die in het bezit zijn van één of meerdere slimme apparaten deel aan het onderzoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: