HEIT pakt niet-vergunde erotische massagesalons aan

‘Geen seks of seksuele handelingen’, staat er. Tóch vindt de forensische opsporing in drie Haagse massagesalons mogelijke spermasporen. Een signaal dat duidt op niet vergunde prostitutie.

De salons bieden op papier reguliere massages aan en hebben dus ook geen vergunning voor het verlenen van seksuele diensten. Toch waren er bij het HEIT signalen bekend die duidden op het verrichten van seksuele handelingen tegen betaling. Op basis van deze signalen heeft het HEIT, samen met de forensische opsporing van de politie, integrale controles uitgevoerd. Bij de controles werden sporen afgenomen door de forensische opsporing. Daarnaast werden gesprekken gevoerd met de eigenaar en medewerkers van de onderneming om te bezien of er sprake is van niet vergunde seksuele diensten of signalen die duiden op uitbuiting.

In drie van de vier ondernemingen zijn spermasporen aangetroffen. In totaal zijn 13 spermasporen veiliggesteld. De sporen worden geanalyseerd om vast te stellen of ze afkomstig zijn van meerdere mannen. Hierbij wordt de identiteit van de betreffende mannen niet vastgesteld. Afhankelijk van de uitkomsten van deze analyse treft de gemeente mogelijk bestuursrechtelijke maatregelen tegen de salons, vanwege het aanbieden van seksuele diensten zonder vergunning. In één van de ondernemingen werd in een kelder een slaaplocatie aangetroffen. In een andere onderneming werd een compleet woonverblijf aangetroffen met een twee persoons bed en keuken. Het is niet toegestaan om in deze onderneming te wonen. De gemeente doet daarom nader onderzoek naar het gebruik en het bestemmingsplan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: