Studenten maken documentaire over Dierenambulance Den Haag

Juliette, Rubén en John in de studio van Den Haag FM.

Chauffeur John Buijs van de Haagse Dierenambulance is de afgelopen weken gefilmd voor de documentaire ‘Silent Lights’. Studenten Rubén Zurita De Bustos en Juliette Golowko van de Hogeschool in Utrecht hebben de Hagenaar gevolgd tijdens zijn werkzaamheden.

Advertenties

Het is een bijzondere documentaire geworden. “Ik vind het heel belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor ons werk”, zegt John. “Niet zo zeer voor de medewerkers hoor, maar wel voor het welzijn van dieren. Dat is het allerbelangrijkste”, aldus John.

De internationale cineasten en hulpverlener waren een uur live op de radio.

De filmmakers zijn mee geweest tijdens spannende uitrukken en kregen een uniek kijkje achter de schermen. “We kunnen natuurlijk nog niet alles onthullen, maar het is een indringende film geworden”, zegt Juliette die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Medestudent Rubén komt uit Spanje en kon zijn ogen niet geloven: “In ons land hebben wij helemaal geen ambulance voor dieren. Het Nederlandse concept is sowieso uniek in de wereld”, weet hij.

Nog even op de foto met presentator Martijn Mastenbroek.

Het is de bedoeling dat de film volgend jaar wordt getoond op het filmfestival in Utrecht. Om de eindmontage te bekostigen, zoeken de cineasten nog donateurs via voordekunst.nl/projecten/14754-silent-lights.

Het drietal was afgelopen woensdag te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. Het hele interview is hieronder te beluisteren.

Het interview beluisteren op Spotify kan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: