59 procent elektrische stadsfietsen is verzekerd

Het merendeel van de elektrische stadsfietsen in Nederland is verzekerd (59%). In 2020 was dit nog 50%. Inmiddels zijn zo’n 2,3 miljoen elektrische stadsfietsen verzekerd. In de meeste gevallen is men verzekerd via ANWB (21%). De jaarlijks waarde van deze verzekeringsmarkt bedraagt ruim €313 miljoen. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 3.200 Nederlanders.

Advertenties

Bijna zes op de tien elektrische stadsfietsen(1) zijn verzekerd (59%). In 2020 was dit nog 50%. Vrouwelijke 50-plussers met een inkomen van minimaal twee keer modaal verzekeren de fiets het vaakst. Van de hybride fietsen en elektrische mountainbikes is een groter aandeel verzekerd (69%). Waarschijnlijk heeft dit te maken met een hogere aanschafwaarde en het sportievere gebruik.

Meeste verzekeringen via ANWB
Een vijfde van de elektrische stadsfietsen is verzekerd via ANWB (21%). Daarna volgen ENRA (19%), Kingpolis (19%), Unigarant (16%) en Univé (10%). Wat opvalt ten opzichte van 2020 is dat er nauwelijks verschuivingen in de aandelen van verzekeraars zijn. Kingpolis is de sterkste groeier met 4 procentpunt.

Advertenties

Markt is €313 miljoen waard
De gemiddelde kosten voor het verzekeren van een elektrische stadsfiets bedragen ruim €11 per maand. Met ongeveer 3,8 miljoen elektrische stadsfietsen in Nederland komt de jaarlijkse waarde van deze markt dus op ruim €313 miljoen. Dit is een stijging van bijna €100 miljoen ten opzichte van 2020.

Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

Advertenties

De resultaten in dit persbericht komen uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek naar elektrische fietsen en licht elektrische voertuigen in Nederland. In het onderzoek zijn 3.235 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: