Haagse wijndocent schrijft uniek boek: ‘Madeira Wine Today’

In de wijnwereld raken schitterende wijnen soms opeens ‘uit de gratie’, Sherry is daarvan een goed voorbeeld. Maar Madeira verging het nóg slechter. Deze koninklijke wijn van weleer lijkt nu te zijn verbannen naar het keukenkastje om een doordeweeks soepje mee op te peppen. En dát voor een wijn die kenners rekenen tot de wereldtop. Op de vraag: ‘welke wijn zou je meenemen naar een onbewoond eiland?’ antwoordde Jancis Robinson MW “Madeira”!

Advertenties

Wijnstudio oprichter Jeroen Bronkhorst vloog naar Madeira en raakte verliefd op de daar aanwezige sublieme kwaliteiten en de nog aanwezige stókoude wijnen. Hij kwam regelmatig terug, leerde alle wijnmakers kennen, volgde een opleiding en las zich zo goed mogelijk in. Er zijn 6 boeken aan Madeirawijn gewijd maar er was ruimte voor een meer gedegen werk.

Jeroen Bronkhort schreef gedurende twee jaar aan dit 7e boek over Madeira; het eiland en zijn historie, de unieke wijnbouw en vinificatie, stille wijnen, wijnwetgeving, gastronomie en nog veel meer en liet het direct in het Engels vertalen. Aanvullend laten 200 foto’s de overweldigende natuur van het eiland zien. Dit boek is een naslagwerk en een must voor iedere wijnopleiding.

Advertenties

Het wordt ook aanbevolen voor de Madeira Wine Educator Course. Op 25 november ontvangt de Portugese Ambassadeur in Den Haag, António de Almeida Lima, het eerste exemplaar. Het IVBAM, overheids-wijninstituut van Madeira, is daarbij, en Onno Kleyn komt een interview afnemen. Aansluitend mag de geïnteresseerde schrijvende pers de neus in het glas steken want er staan dan meerdere schitterende, oude Madeira’s open. Let op: aanmelden voor de boekpresentatie is noodzakelijk.

Vanaf 26 november is het boek verkrijgbaar bij de betere boekhandel, maar ook -gesigneerd- online via de auteur: info@madeirawijn.nl.

De prijs van dit uitgebreide werk is € 37,50.


De Wijnstudio
Is een van de meest actieve wijncursus aanbieders van Nederland en de enige opleiding waar alle drie de Nederlandse ‘Masters of Wine’ doceren. Voor alle informatie over het cursusaanbod: info@wijnstudio.nl 

Madeira
Een Portugees eiland midden in de Atlantische Oceaan waar de wijncultuur eeuwenoud is. De wijnen krijgen een unieke vorm van rijping mee en lijken -mede hierdoor- onsterfelijk. Het is immer nog mogelijk Madeira’s te vinden uit het begin van de vorige eeuw, en zelfs nog van daarvóór.

De Auteur
Jeroen Bronkhorst richtte samen met echtgenote Henriétte wijncafé ‘De Klap’ op. Dit HoReCa bedrijf ontving jaar na jaar van de schrijvende pers de erkenning ‘Beste Wijnkaart van Nederland’. Na verkoop van De Klap begonnen zij met De Wijnstudio, waar professionals en consumenten terecht kunnen voor wijneducatie. Inmiddels is er een team van 45 docenten die op ruim 60 locaties lesgeven. Na het schrijven van ‘Wijn, het Basisboek’ en ‘Wijn & Spijs, basis voor de sommelier’ is ‘Madeira Wine Today’ zijn derde boek.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: