Andrei over de situatie in zijn geboorteland Oekraïne

Taalconsulent Andrei Fomenko uit Den Haag was begin dit jaar al eens te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. Rusland was toen net zijn geboorteland Oekraïne binnengevallen. Een half jaar later is de oorlog nog steeds in volle gang en kan Andrei zijn familieleden amper nog bereiken.

Hij ziet op televisie kapotgeschoten dorpjes waar hij vroeger als kind speelde. Op social media volgt hij alle ontwikkelingen op de voet. Andrei gaf woensdagavond live op de radio een lesje geschiedenis, want het conflict met Rusland speelt eigenlijk al jaren. Hij vertelde daarnaast over het leven in Oekraïne voor en tijdens de oorlog, de vernietiging van zijn vaderland en de angst voor een lange, strenge winter zonder stroom en verwarming. Toch heeft hij hoop dat Oekraïne uiteindelijk overwint en dat in de toekomst er zelfs weer toeristen naar het land kunnen afreizen. De stad Odessa is zijn favoriete vakantiebestemming. “Het Ibiza van Oekraïne”, aldus Andrei die ook een eigen YouTube-kanaal heeft (linkje!)

Beluister het zeer openhartig gesprek met presentator Martijn Mastenbroek nu terug op Spotify en YouTube.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: