Burgernet alleen nog via de app

Burgernet kent alarmeringen via sms/spraak (met geregistreerde deelnemers), de Burgernetapp en Twitter. “Vanaf 1 september 2023 stoppen we geheel met de sms- en spraakberichten. Dit doen we gefaseerd”, zo laat men weten aan Dossier Mastenbroek.“Tachtig procent van de tips ontvangen we via de Burgernetapp. Daarnaast heeft de app veel meer mogelijkheden, zoals het versturen van een foto en is de privacy beter geborgd omdat de deelnemer zich niet hoeft te registreren. Zodra we niet meer gebonden zijn aan de sms-berichten, is er ook meer ruimte beschikbaar voor de beschrijving van het signalement. Daarnaast maakt de app gebruik van de locatie van de smartphone zodat de gebruiker als deze van huis is ook Burgernetacties ontvangt uit die omgeving. Tot slot ontvangen app-deelnemers ook AMBER Alerts met foto”, aldus een woordvoerder.Vanaf 1 september 2022 is de mogelijkheid om je als deelnemer aan te melden voor Burgernet via sms/spraak verdwenen. Vanaf december zal het plafond van te versturen sms’jes per actiebericht in drie stappen worden verlaagd. Van 25.000 eerst naar 5.000, dan naar 3.000 en daarna naar 1.500. Dit wordt bij elke stap geëvalueerd. Overigens is het aantal verstuurde sms’jes in de praktijk zelfden of nooit meer dan 5.000. “Tot slot stoppen we helemaal met het versturen van actieberichten via sms/spraak per 1 september 2023”, zo besluit men.


Download de Burgernet-app hier. Kies voor Apple of Android.#Burgernet #App #Downloaden #Burgernetstopt #NieuweApp #Apple #Installeren #Download #Waar #Hoe #Politie #Brandweer #Ambulance #Vermist #Noodoproep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: