De fotografen en verslaggevers van calamiteitenwebsite Regio 15 zijn niet meer weg te denken uit de Haagse regio. Bij een brand, ongeluk of demonstratie, staan ze vooraan om alles op beeld vast te leggen.

Advertenties

Wat in 2006 begon op een zolderkamertje is uitgegroeid tot een volwaardige nieuwsdienst. ‘In het begin plaatsten wij alleen foto’s van brandweervoertuigen op de website, maar al snel kwamen daar ook foto’s van incidenten bij’, vertelde redacteur Rene Hendriks in Dossier Mastenbroek op Den Haag FM.

Inmiddels rijden door de gehele Haagse regio professioneel uitgeruste persfotografen rond. Voorzien van een officiële Politieperskaart, een portofoon en splinternieuwe werkkleding, scheuren ze van incident naar incident. Hendriks snapt dat het fotograferen van ongelukken vragen oproept, maar geeft aan dat Regio 15 altijd een goede ethische afweging maakt. ‘En de meeste reacties zijn positief hoor’, zo zegt hij.

In een uitvoerig gesprek op Den Haag FM gaf Hendriks een exclusief kijkje in de keuken van de Haagse 112-journalistiek. Beluister het complete interview nu terug.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/4wXRKd1UvzEoJ2yAOwH8Fe?si=4449d11cda4f42d4

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Trending

Maak een website of blog op WordPress.com