Rob Bolland zingt ultieme crimesong “Jeanny” live in studio Den Haag FM

Popjournalist Martin Reitsma, muziekicoon Rob Bolland, cineast John Meijer en radiopresentator Martijn Mastenbroek in de studio van Den Haag FM.

De Haagse componist Rob Bolland bracht woensdagavond live en geheel akoestisch het nummer “Jeanny” ten gehore in de studio van Den Haag FM. “Het was een absolute eer om Rob te mogen ontvangen in de studio”, zegt presentator Martijn Mastenbroek van het gelijknamige misdaadprogramma op de Haagse radiozender. “De wereldhit Jeanny is natuurlijk de meest ultieme crimesong aller tijden”, vult co-host Martin Reitsma aan.

Het radioprogramma besteedt veel aandacht aan misdaad- en veiligheidszaken. Een optreden van Rob Bolland met het nummer “Jeanny”, was dan ook de kroon op de uitzending. “Martin kent Rob goed en zodoende was een bijzondere ontmoeting een feit”, aldus Martijn. 

Rob Bolland schreef het nummer in 1986 samen met zijn broer Ferdi voor de Oostenrijkse zanger Falco. Het nummer was destijds zeer omstreden en werd geboycot door verschillende radiozenders. “Maar het nummer werd daardoor juist nog populairder”, vertelde Rob.

De bekende, geliefde componist is ongeneselijk ziek, maar zit nog vol met plannen. Hij werkt onder andere aan een musical over het leven van Falco. Tijdens het interview in de studio van Den Haag FM zijn door cineast John Meijer video-opnames gemaakt. Deze worden later uitgezonden. Beluister hieronder het interview en de unieke muzikale intermezzo’s terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: