Tim de Boer houdt politiegeweld scherp in de gaten

Fractievertegenwoordiger Tim de Boer van de Haagse Stadspartij heeft zijn bedenkingen bij nieuwe wet- en regelgeving rondom geweldsbevoegdheden bij de politie. Tot vorige maand kon een politieagent bij het uitoefenen van zijn geweldsbevoegdheid verdachte zijn van bijvoorbeeld doodslag of zware mishandeling. Met de komst van een wetsherziening wordt door de Officier van Justitie in zo’n situatie slechts de afweging gemaakt of de politieagent zich aan de geweldsinstructie heeft gehouden.

Als dit niet het geval is, wordt de agent vervolgd voor het nieuwe strafbare feit: ‘het schenden van de geweldsinstructie’, in plaats van ‘doodslag’ of ‘mishandeling’. Tim de Boer heeft gemengde gevoelens bij deze wetswijziging. “Wat wij zien is dat agenten al bijna nooit vervolgd worden voor geweld. En dat lijkt met deze nieuwe regel alleen maar minder te worden”, zo zei hij woensdagavond in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. De Boer vertelde daarnaast dat zijn partij bij vragen over politiegeweld geen klankbord vindt bij burgemeester Jan van Zanen van Den Haag. “Als we misstanden aan de kaak stellen, zijn het ineens niet zijn politiemensen, maar verwijst hij naar de landelijke overheid.”

Beluister hier het interview met Tim de Boer van de Haagse Stadspartij:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: