Greta, wanneer toon je het ‘adembenemende’ bewijs?

De Amerikaanse advocaat en journalist Greta Van Susteren, die de vermissingszaak van Natalee Holloway al jaren volgt, vertelde vorige maand dat ze ‘een belangrijk bewijsstuk’ in handen heeft gekregen.

Van Susteren zei in een Twitterberichtje dat ze het afgelopen jaar samen met Beth Holloway dag en nacht gewerkt heeft aan de zaak en dat wat ze samen ontdekt hebben ‘adembenemend’ is. Nieuwsmedia van over de hele wereld deelden het bericht in afwachting van haar bevindingen. Slechts eenmaal liet ze doorschemeren dat het zou gaan om forensisch materiaal en dat het bewijs er volgens haar voor kan zorgen dat Beth de zaak voor zichzelf kan afsluiten.

DNA-onderzoek kan tegenwoordig in een paar uur worden afgerond, dus ook dat geeft allemaal geen verklaring voor de wekenlange radiostilte. Sterker nog, Greta is er nooit meer op teruggekomen. In haar televisieprogramma On The Record gaf ze Joran van der Sloot ooit zendtijd om een compleet verzonnen verhaal te vertellen over wat er volgens hem met Natalee was gebeurd. Greta gaf hem nog een zak geld mee ook. Een blind paard kon zien dat het een totaal onzinverhaaltje was.

En nu was daar vorige maand wederom Greta met een onthulling over de zaak. Een paar tweets die de wereld sindsdien in zijn greep houden: wat is er gebeurd met Natalee Holloway? Greta zegt bewijs in handen te hebben, maar voorlopig hult ze zich in stilzwijgen. Greta Van Susteren, wanneer toon je het ‘adembenemend’ bewijs?

De zaak-Holloway betreft de verdwijning in de nacht van 30 mei 2005 van Natalee Holloway, een jonge vrouw uit Mountain Brook, een voorstad van Birmingham in de Verenigde Staten, na een uitgaansavond tijdens een vakantie op Aruba.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: