Win een gratis reanimatie- en AED-cursus!

De Haagse ambulancemedewerker Wouter Verbeek heeft woensdagavond in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM een reanimatiecursus gegeven. In de studio waren twee oefenpoppen neergelegd waarmee een ernstig incident werd nagespeeld.

Verbeek is in het dagelijks leven ambulance- en intensive care-verpleegkundige in Den Haag en voorzitter bij RLT Nederland (Reanimatie en Levensreddende Technieken). Hij geeft daar les in onder andere reanimatie- en levensreddende technieken. Tijdens de uitzending gaf hij tekst en uitleg over hoe je moet reanimeren.

‘Het is alles of niets’, zo zei hij. ‘De overlevingskans na een hartstilstand neemt snel af, dus je moet meteen handelen.’ Op twee oefenpoppen (waaronder een baby) werden de borstcompressies en handelingen toegediend.

Aanmelden bij reanimatie-oproepsysteem

De hulpverlener vroeg nadrukkelijk ook aandacht voor HartslagNu. HartslagNu is het reanimatie-oproepsysteem van Nederland. Hij hoopt dat veel inwoners van Den Haag zich aanmelden bij dit systeem. En niet op de laatste plaats een reanimatie- en AED-cursus gaan volgen.

Gratis reanimatie- en AED-cursus

Exclusief voor de luisteraars van Den Haag FM geeft hij namens RLT Nederland één gratis reanimatie- en AED-cursus weg voor maximaal zes personen. Stuur een motivatie naar dossiermastenbroek@gmail.com. Wouter Verbeek komt dan persoonlijk langs om een korte opleiding te geven. De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.

Beluister hieronder de uitzending terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: