Supereend ramt ambulance

Medewerkers van zowel de ambulance van het Haga Ziekenhuis als de ambulance van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s Gravenhage e.o. vorige week raar te kijken: een eend die dwars door de voorkant van een ambulance was gegaan, hield daar slechts één klein schrammetje aan over.

Chauffeurs van de ambulance belden vanaf het Haga Ziekenhuis de meldkamer van de Dierenambulance. Zij waren in botsing gekomen met een eend en tot hun stomme verbazing zat de eend nog in ambulance, achter de grill. De eend was door de voorkant van de ambulance gegaan. De schade was duidelijk zichtbaar. Chauffeur Dicky, vrijwilligster bij de dierenambulance, ging op pad. Ze wist de eend met wat gepuzzel, gewiebel en gedraai uiteindelijk heelhuids uit zijn benauwde positie te bevrijden. Hij had een klein wondje aan zijn poot en verder geen zichtbare verwondingen. De ambulance was er een stuk erger aan toe. Alle betrokkenen waren verbaasd: de eend is er dwars doorheen gegaan en lijkt er slechts één schrammetje aan overgehouden te hebben!

De supereend is uit voorzorg naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Ze houden hem een paar dagen ter observatie om uit te sluiten dat er inwendige bloedingen zijn of andere niet zichtbare verwondingen. Daarna mag hij zijn eigen weg vervolgen. Hopelijk blijft hij uit de buurt van ambulances!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: