SAR Nederland kan rekenen op leger aan vrijwilligers

De politie in Nederland kan en mag altijd een beroep doen op de hulp en expertise van SAR Nederland. Het zogenoemde ‘Search and Rescue Team’ staat binnen een paar uur paraat om vermiste personen op te sporen.

Advertenties

Onlangs deed SAR Nederland nog onderzoek naar de vermissing van een jonge vrouw, die voor het laatst was gezien in een hotel aan het Spui in Den Haag. Deze zaak is uiteindelijk door een digitale zoektocht tot een goed einde gebracht. Er wordt uiteraard ook fysiek gezocht: ter land, ter zee en in de lucht! Quads, speurhonden en drones staan allemaal tot de beschikking van SAR Nederland. Maar bovenal de enorme inzet van alle vrijwilligers, zo vertelde Houwina Postma en Bert Nijeboer namens SAR Nederland in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM.

Beluister hieronder het interview terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: