Fatima Faïd: “Sekswerk is werk en hoort nu eenmaal bij een grote stad als Den Haag!”

Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij wil dat de gemeente Den Haag direct stopt met het criminaliseren van seks- en transwerkers. Ze vindt dat de het college van B&W op dit moment een ontmoedigingsbeleid uitvoert dat alleen maar averechts werkt. “Een kapper krijgt toch ook niet dagelijks een politieagent op bezoek om te kijken of er volgens de regels wordt geknipt?”

Advertenties

“Op deze manier jaag je de seks- en transwerkers juist de illegaliteit in”, stelt Fatima. Ze vindt dat raamprostitutie in de Doubletstraat en de Geleenstraat nu eenmaal bij een grote stad als Den Haag hoort. “Het is het oudste beroep ter wereld en het is gewoon werk”, zegt ze. Wat Fatima betreft kan er beter worden gekeken naar de werk- een leefomstandigheden van Oost-Europese arbeidsmigranten. Daar is volgens haar op veel grotere schaal veel meer mis. “Laat de seks- en transwerkers lekker met rust”, aldus Fatima in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM.

Beluister hieronder het interview met Fatima:

Foto door cottonbro op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: