RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

RTL schort de uitzendingen van The voice of Holland per direct op. Aanleiding zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik die zich rond het programma zouden hebben afgespeeld. Afgelopen week is één aangifte gedaan in deze zaak, bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

Het BNNVARA-programma BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen, en die zijn zo ‘ernstig en schokkend’ dat RTL in samenwerking met producent ITV heeft besloten een ‘zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek’ in te stellen, blijkt uit een verklaring van RTL.

“We nemen dit uitermate serieus”, staat in de verklaring. “Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

Producent: ‘Geschokt’
Ook ITV laat weten ‘geschokt’ te zijn. “Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan – onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen.”

BOOS-programmamaker Tim Hofman schrijft op Twitter over de zaak: “We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit, later vandaag volgt meer info.”


Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Jeroen Rietbergen (50) stapt op als bandleider van ‘The Voice’ nadat het programma door RTL is opgeschort vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij erkent de beschuldigingen. Dat brengt BNNVARA zojuist in een statement naar buiten. “De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”

Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Tijdens een langlopend onderzoek ontvingen de redactie van het programma meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

De vermeende daders zijn afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen. Vandaag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van Jeroen Rietbergen. Hij is de bandleider van The Voice.

Jeroen laat in een reactie weten per direct zijn werkzaamheden bij The Voice naast zich neer te leggen. De makers van The voice of Holland waren niet op de hoogte van de misstanden. RTL laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren en schort het programma op tot er meer duidelijkheid is.

“De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”, valt te lezen in de verklaring van RTL. “Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL.”

RTL heeft in gezamenlijk overleg met producent ITV besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen. “De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.”

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. “Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”


Foto door Sora Shimazaki op Pexels.com

Een gedachte over “RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Voeg uw reactie toe

  1. Ali B en ook zn neefje JessR stonden jaren geleden al bekend met grensoverschrijdend gedrag. Heel ‘omroepland’ weet hiervan en doet hieraan mee. Ik kom uit de buurt en weet dat t gooische matras zo heet, omdat je anders niet aan een baantje komt. Huwelijken met afspraakjes buiten het thuismatras…. drugsgebruik, allemaal, vooral coke en veel coke met iedereen en overal, dus dat er weinig normen en waarden zijn. Ali B … persoonlijk denk ik dat ie ‘zichzelf’ heeft laten overvallen. Heb m regelmatig (wel of niet kosjere) afspraken zien hebben met andere personen in auto’s rondom t Gooimeer. Naarden vooral… geen grapje, echt waar. Hij heeft met zn lelijke oude kop mn nichtje van 16 proberen te versieren met Yesr. Ze was echt ontdaan. Zij hadden een vriendin of vrouw! En wat erachter aan kwam was dat Linda d M zwaar coke snoof… van binnen moest ik lachen, 12,15 jr terug, want dàt weten wij allemaal hier. Allemaal aan de drugs, allemaal makkelijk met elkaar in bed….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: