Precies zestien jaar geleden: vondelingetje in Eindhoven

Vanwege een andere vermissingszaak keek ik zojuist even op de website van politie.nl. Onder het tabblad Gezocht & Vermist om precies te zijn. Wat mij betreft mogen deze twee woorden ieder op een apart tabblad worden gezet, want gezochte voetbalhooligans en vermiste kinderen hebben niets met elkaar te maken. Maar goed.

Mijn oog viel op een foto van een baby. Een meisje van destijds nog geen twee of vier dagen oud. Ik zie dat het vandaag precies 16 jaar geleden is dat ze werd gevonden in Eindhoven. Op 27 december 2005 in een toiletruimte van het Catharina ziekenhuis.

Mocht haar moeder nog leven en enigszins gezond van geest zijn, dan zal ze vandaag ongetwijfeld even aan haar hebben gedacht. Het meisje zelf zal ook hebben stilgestaan bij deze bijzondere datum. De dag dat haar biologische moeder besloot of moest besluiten om afstand van haar te doen. Dat vergeet je nooit.

Advertenties

In het berichtje op politie.nl staat overigens ook een geautomatiseerde storende fout. Er wordt opgeroepen om informatie te geven over een vermissing. Het kindje is helemaal niet vermist, de moeder is echter nooit gevonden. Het zet lezers op het verkeerde been.

Hoe dan ook: er wordt nog steeds informatie gevraagd over de achtergronden van deze zaak: wie zijn de ouders van het meisje? Waarom is ze in het ziekenhuis achtergelaten? Wie deed dat en waarom? En is er misschien een link met Eindhoven? Meer info: politie.nl. Het is nooit te laat om te praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: