Geen lepeltje meer in beroemd Haags slaatje

Op de redactie van Dossier Mastenbroek komen regelmatig allerlei prangende kwesties en heikele zaken binnen. De afgelopen dagen werden wij meerdere keren getipt over een opmerkelijk feitje: er zouden geen lepeltjes meer zitten in de beroemde slaatjes van het Haagse bedrijf Westland Salades. Wij gingen direct op onderzoek uit!

De bekende kleine salades zijn erg geliefd als tussendoortje en liggen al jaar en dag in de supermarkt schappen. Maar er is iets significant veranderd! Een arts meldt aan Dossier Mastenbroek. “Onderweg naar mijn werk in het ziekenhuis eet ik weleens zo’n slaatje. Tot mijn grote verbazing ontbreekt ineens het lepeltje. Handig hoor, eten met je vingers!” Ook een taxichauffeur uit Den Haag trekt aan de bel bij onze redactie. Hij noemt het zelfs een ‘absurde situatie’. “Het ergste is nog dat de prijs hetzelfde is gebleven, terwijl zij het lepeltje besparen.”

Advertenties

Onze redactie zocht contact met Westland Salades op het Haagse Forepark. Ze bevestigen de geruchten over het ontbreken van een lepeltje in de geliefde salades. “Het klopt dat er in onze slaatjes geen lepeltjes meer zitten”, zegt een woordvoerder van de Kwaliteitsdienst Signature Foods Nederland B.V. namens Westland Salades tegenover Dossier Mastenbroek.

Wat is er aan de hand? Sinds zaterdag 3 juli 2021 is er een nieuwe wetgeving omtrent SUP (Single-use plastic) ingegaan, stelt men. “Dit houdt in, dat het niet meer is toegestaan om plastic bestek bij voedselverpakkingen te leveren. Helaas zijn we vanuit deze wetgeving genoodzaakt te stoppen met het toevoegen van het plastic lepeltje. Het was toegestaan de voorraad lepeltjes op te maken, vandaar dat we de slaatjes nog wat langer met een lepeltje hebben kunnen maken.”

Er is nog wel gekeken naar een alternatief, maar dat zit er helaas niet in. “Natuurlijk hebben wij gekeken naar alternatieven, zoals een houten of papieren lepeltje, maar helaas is het voor ons product niet mogelijk om hierop over te gaan.”

Bronvermelding door andere media zou leuk zijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: