Daar kan Nederland nog wat van leren! Child Focus in België schakelt spiegels van Loop’d in bij opsporing

Het Belgische Child Focus, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, zet verder in op digitalisatie én optimalisatie van haar processen. Loop’d, de expert in digitale spiegelreclame in facilitaire ruimtes, stelt haar spiegels ter beschikking voor de organisatie.

Advertenties

Hoe gaan ze samenwerken?
Als er tijdens een verdwijning een bepaalde urgentie opduikt, schakelt Child Focus haar partners, eigen kanalen en netwerk in om het opsporingsbericht te verspreiden.

Dankzij een rechtstreekse connectie tussen het platform van Child Focus en Loop’d, kan nu zeer doelgericht (een actieradius van 40 km) en volledig automatisch een opsporingsbericht gelanceerd worden met de nodige gegevens en foto.

Volg ook twitter.com/mmastenbroek

De bestaande reclame-loop wordt dan tijdelijk vervangen door het bericht van de opsporing. Met de insteek van een flash-bericht, zal deze melding na een korte tijdspanne opnieuw verdwijnen.

Hoe is het partnership tot stand gekomen?
In december 2018 kwamen Child Focus en Loop’d voor het eerst in contact met elkaar, dankzij een campagne voor de Warmste Week. Kort daarna werden de eerste gesprekken gevoerd, tijdens de vooravond van de digitalisatie bij Loop’d, om het netwerk ter beschikking te stellen.

Een intern proces bij Child Focus werd opgestart, ook in lijn met de voorbereiding van de digitalisatie bij bestaande partners én voor de ChildRescue app (die gelanceerd werd in het najaar van 2020).

Corona had voor beide partijen één voordeel: er kon doorgewerkt worden aan het verhaal.

Advertenties

Waarom kiezen Child Focus en Loop’d voor elkaar?
Child Focus heeft de digitale trein niet gemist en zal haar bestaande netwerk op deze manier kunnen uitbreiden met een nieuwe manier van publiceren. Deze vorm van volautomatische communicatie maakt het ook mogelijk meer digitale partners in te schakelen bij een verdwijning.

Loop’d gelooft sterk in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast een slimme, circulaire logistiek, milieuvriendelijke digitale spiegels en manier om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij, zijn alle collega’s die werken voor of verbonden zijn met Loop’d ofwel mama/papa van kinderen.

Elke manier om een verontrustende verdwijning sneller op te lossen, is een extra steun die geboden kan worden aan de ouders van dat kind.

Start op 16 september
Vanaf 16 september 2021 wordt de samenwerking uitgerold in het digitale netwerk van Loop’d, waar zij in de komende maanden ook verder groeien met nieuwe locaties, die dan ook inzetbaar zijn voor Child Focus.

Child Focus onderneemt verdere stappen in de optimalisatie van de digitale communicatie en rekent ook op de kennis van Loop’d om dit verder uit te bouwen

In Nederland trekt men juist de stekker uit dit fantastische systeem. Op 22 november stopt deze dienst namelijk. Lees hieronder een recente persverklaring.

AMBER Alert zal nog ten minste tot 22 november actief blijven. Het landelijke vermiste kinderenalarm stuurt minstens tot die tijd AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts uit voor vermiste kinderen in acuut gevaar. De tijdelijke verlenging komt er na een unanieme motie van de Tweede Kamer.

Op 1 april berichtte de Politie te stoppen met AMBER Alert per 22 juli. De Politie was voornemens om vanaf die datum de alertering van kindvermissingen via Burgernet te laten verlopen.

Eind juni nam de Tweede Kamer echter unaniem een motie aan waarin werd verzocht om de overeenkomst met AMBER Alert te verlengen met een bepaalde termijn. De motie roept de Politie en AMBER Alert op om in de tussenperiode in samenspraak te komen tot een constructie waarbij de voordelen van AMBER Alert, waaronder het bereik, de naamsbekendheid, de samenwerking met partnerorganisaties en de internationale inzet, zo veel als mogelijk behouden blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: