Burgemeester Van Zanen zet ‘Haagse Helpers’ in het zonnetje

Negen jongeren die onlangs hun maatschappelijke diensttijd (MDT) YourCube voltooid hebben bij vrijwilligersorganisatie Haagse Helpers kregen afgelopen dinsdag 24 augustus, tijdens een coronaproof bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis van Den Haag, het officiële MDT-certificaat uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen. Zes maanden lang deden zij minimaal 80 uur vrijwilligerswerk bij een van de partnerorganisaties van Haagse Helpers. Complimenten zijn dus dik verdiend.

Voorbeelden van het vrijwilligers zijn spelletjes spelen met of lunch voorbereiden voor demente ouderen bij WZH Transvaal, Florence Mariahoeve of Florence Uitzicht, wandelen met ouderen via Buurthuis de Toekomst, ondersteunen bij dagactiviteiten voor mensen met een handicap bij Middin AC Waldeck, dieren verzorgen op buurtboerderij de Nijkamphoeve of cake bakken met doven- en slechthorenden met een zorgindicatie bij Philadelphia, hofje van Castellum. Tijdens het traject werden ze persoonlijk begeleid door de coaches van Haagse Helpers en kregen ze trainingen aangeboden gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionele skills zoals storytelling, pitchen en het maken van een CV.

Advertenties

Maatschappelijke Diensttijd helpt jongeren hun talenten te ontdekken en te gebruiken. Vrijwilligerswerk kan een mooie opstap zijn naar een vervolgstudie, betaald werk, de kans om een bijdrage aan de samenleving te leveren, een netwerk op te bouwen, het gevoel van eigenwaarde te versterken en het verder ontwikkelen van competenties. Door jonge vrijwilligers te koppelen aan stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of zich eenzaam voelen, wordt de stad verbonden.

Bij Haagse Helpers zijn meer dan 100 vrijwilligers tussen de 14 en 30 jaar actief. Haagse Helpers droomt van een sociaal verbonden stad waarin iedere Haagse jongere zich bewust is van zijn of haar talenten en deze wil inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. Zij wonnen de Haagse Vrijwilligersprijs in 2020 en werden bij de Nationale Vrijwilligersprijs genomineerd in de categorie ‘lokale organisaties’.

Advertenties

Negen jongeren die onlangs hun maatschappelijke diensttijd (MDT) YourCube voltooid hebben bij vrijwilligersorganisatie Haagse Helpers kregen afgelopen dinsdag 24 augustus, tijdens een coronaproof bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis van Den Haag, het officiële MDT-certificaat uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen. Zes maanden lang deden zij minimaal 80 uur vrijwilligerswerk bij een van de partnerorganisaties van Haagse Helpers. Complimenten zijn dus dik verdiend.

Voorbeelden van het vrijwilligers zijn spelletjes spelen met of lunch voorbereiden voor demente ouderen bij WZH Transvaal, Florence Mariahoeve of Florence Uitzicht, wandelen met ouderen via Buurthuis de Toekomst, ondersteunen bij dagactiviteiten voor mensen met een handicap bij Middin AC Waldeck, dieren verzorgen op buurtboerderij de Nijkamphoeve of cake bakken met doven- en slechthorenden met een zorgindicatie bij Philadelphia, hofje van Castellum. Tijdens het traject werden ze persoonlijk begeleid door de coaches van Haagse Helpers en kregen ze trainingen aangeboden gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionele skills zoals storytelling, pitchen en het maken van een CV.

Advertenties

Maatschappelijke Diensttijd helpt jongeren hun talenten te ontdekken en te gebruiken. Vrijwilligerswerk kan een mooie opstap zijn naar een vervolgstudie, betaald werk, de kans om een bijdrage aan de samenleving te leveren, een netwerk op te bouwen, het gevoel van eigenwaarde te versterken en het verder ontwikkelen van competenties. Door jonge vrijwilligers te koppelen aan stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of zich eenzaam voelen, wordt de stad verbonden.

Bij Haagse Helpers zijn meer dan 100 vrijwilligers tussen de 14 en 30 jaar actief. Haagse Helpers droomt van een sociaal verbonden stad waarin iedere Haagse jongere zich bewust is van zijn of haar talenten en deze wil inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. Zij wonnen de Haagse Vrijwilligersprijs in 2020 en werden bij de Nationale Vrijwilligersprijs genomineerd in de categorie ‘lokale organisaties’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: