Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

De politie heeft vanochtend rond 7.00 uur een 19-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij bij twee verschillende geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca twee slachtoffers – niet het dodelijke slachtoffer – op en tegen het hoofd heeft geschopt. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van tweemaal poging doodslag.

Het eerste geweldsincident vond plaats in/voor een horecagelegenheid in El Arenal, het tweede op de boulevard. Van beide incidenten zijn beelden beschikbaar en, zowel in Spanje als in Nederland, zijn getuigenverklaringen opgenomen. Dit heeft geresulteerd in de verdenking van tweemaal poging doodslag. Van het tweede incident, waarbij het 27-jarige slachtoffer uit Waddinxveen zo ernstig gewond raakte dat hij vier dagen later kwam te overlijden, zijn wel beelden maar hierop zijn géén geweldshandelingen tegen hem te zien. Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige man uit Waddinxveen.

Advertenties

De verdenking is deels gebaseerd op bevindingen van de Spaanse politie en deels op het onderzoek in Nederland. Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd in dit onderzoek, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Het onderzoek is in volle gang. Onderzocht wordt onder andere wat de exacte rol is van andere betrokkenen. Hiervoor is de politie bezig om op basis van de beelden hun identiteit vast te stellen. Nog steeds is de hulp van getuigen erg belangrijk om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Dat geldt vooral voor het geweld tegen het overleden slachtoffer. Op de beelden is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Duidelijk is dat nog niet al die personen zich hebben gemeld. Bent u aanwezig geweest of kent u mensen die aanwezig zijn geweest, attendeer hen dan op dit bericht om contact op te nemen met de Politie en Openbaar Ministerie. Dat kan via 0900 – 8844, of anoniem via 0900 – 7000. Aan mensen die beschikken over beelden van het geweld op 14 juli in Mallorca is het verzoek die te uploaden via politie.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: