Rij Drugsvrij-campagne tegen drugs in het verkeer van start

Vandaag start jongerenorganisatie TeamAlert weer de “Rij Drugsvrij”-campagne, om het rijden onder invloed van drugs onder jongeren aan te pakken. Met deze campagne wil TeamAlert de boodschap uitdragen dat onder invloed van drugs deelnemen aan het verkeer echt niet oké is.

Advertenties

Drugsgebruik in het verkeer is een groot probleem onder jongeren. Regelmatig rijden zij onder invloed van een pilletje of lijntje naar een feestje toe of onder invloed weer terug naar huis. De laatste jaren vinden er meer aanhoudingen plaats voor het rijden onder invloed van drugs en uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat in coronatijd, zonder festivals en grote feesten, nog steeds veel jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

Advertenties

Plan je trip, rij drugsvrij
Om dit probleem aan te pakken, start jongerenorganisatie TeamAlert vandaag met de jaarlijkse campagne “Rij Drugsvrij”. Deze campagne heeft als doel om jongeren die drugs gebruiken veilige keuzes te laten maken in het verkeer. “Rij Drugsvrij” stimuleert jongeren om voorafgaand aan een avond thuis gebruiken, een (huis)feestje of festival de juiste keuze voor vervoer te maken. In plaats van dat zij onder invloed van drugs autorijden, regelen zij een nuchtere bestuurder, alternatief vervoer (zoals een taxi of het openbaar vervoer) of wachten zij totdat zij weer mogen rijden. TeamAlert lanceerde de campagne in 2018, die jaarlijks terugkeert om drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan.

“De laatste jaren zien we het gebruik van drugs achter het stuur door jongeren toenemen. Het is een serieus probleem voor de verkeersveiligheid in Nederland”, stelt Maartje Burghgraef, directeur-bestuurder van TeamAlert. “Met deze jaarlijkse campagne draagt TeamAlert bij om het risicogedrag van jongeren aan te pakken en ervoor te zorgen dat zij slimme keuzes in het verkeer maken en veilig onderweg zijn.”

Advertenties

Campagnetoolkit
Om de jongeren zo goed mogelijk te bereiken, zet TeamAlert “Rij Drugsvrij” online via social media uit met een campagnevideo en ander -materiaal. Op de website www.rijdrugsvrij.nl/campagnetoolkit is vanaf vandaag dit materiaal te vinden in een speciale campagnetoolkit. Gemeenten, provincies en andere organisaties zijn vrij om het materiaal te delen, om zo de campagneboodschap verder te helpen verspreiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: