Help Danique Steinz met stamceltherapie in Rusland

Danique Steinz is achttien jaar jong en volgt de opleiding “verzorgende individuele gezondheidszorg”. Haar leven lijkt op het eerste gezicht het leven van een normale scholier, maar dat is het niet. Tegenover Telstar/Eendracht doet ze haar verhaal.

Maar eerst terug naar haar privéleven en schoolopleiding. “Voor mijn opleiding ga ik één keer per week naar school en doe daarnaast praktijkervaring op als zorghulp in een verzorgingshuis. Na de afronding hiervan hoop ik op de ambulance te kunnen gaan werken. Mijn hobby’s zijn: sporten, (wedstrijd) dansen en genieten van het leven met familie en vrienden.”

Klachten
Vorig jaar kreeg Danique echter klachten en na uitgebreide onderzoeken werd de diagnose Multiple Sclerose (MS) gesteld, die haar jonge leven en levensverwachting volledig op zijn kop en losse schroeven heeft gezet. Danique: “Van de ene op de andere dag was mijn toekomst onzeker en heb ik angst voor het vooruitzicht dat mijn centraal zenuwstelsel langzaam aangetast zal worden. Nederland kent geen andere behandeling dan medicatie die aanvallen van MS moet onderdrukken of verminderen.”

“Ik ben gaan zoeken op internet of MS behandeld kan worden, of nog beter of het te genezen is. Op de Russische site http://www.hsct-russia.com heb ik gelezen dat er succes worden geboekt met stamceltherapie (aHSCT) voor MS. Via deze site ben ik in contact gekomen met mensen die deze stamceltherapie met succes hebben ondergaan. De persoonlijke reacties en verhalen van deze mensen waren zo hartverwarmend en positief dat ze me hoop hebben gegeven en ik niets liever zou willen dan behandeld te worden”, vervolgt ze.

De behandeling in Rusland is kostbaar en de benodigde 55.000 euro heeft ze niet. “Daarom doe ik hierbij een beroep op uw goedheid en vraag u mij te willen ondersteunen om dit bedrag als een “crowd fundings actie” bij elkaar te krijgen en mij in de gelegenheid te stellen naar Rusland te gaan voor de stamceltherapie. Om bekendheid aan deze behandeling te geven in Nederland en daarmee de aandacht in de medische- en verzekeringswereld te vergroten, en andere MS-patiënten in de gelegenheid te stellen hiervan kennis te nemen richt ik samen met mijn broers de stichting “MS Stichting Danique” op. Vanuit deze stichting zal contact worden gezocht met de medische- en verzekeringswereld en zullen de media worden gevraagd hier regelmatig aandacht aan te besteden.”

“Ik hoop dat ik op u mag rekenen en dat ik dankzij u de stamceltherapie zal kunnen ondergaan en daardoor een nieuwe kans krijg in dit uitdagende leven”, besluit ze.”

Doneer nu via: msstichtingdanique.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: