7 op de 10 blijft CoronaMelder deze zomer gebruiken

69% van de mensen die de CoronaMelder-app hebben gedownload of dat binnenkort willen doen, blijft de app ook deze zomer gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een dagje weg of op vakantie in Nederland. Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Motivaction, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door CoronaMelder worden mensen die nog geen klachten hebben, eerder gewaarschuwd dat zij in contact zijn geweest met iemand die corona blijkt te hebben. Ook als je deze mensen niet kent. Dit is extra belangrijk nu, gelet op de besmettelijkere deltavariant. Daarnaast komen we door de versoepelingen weer meer met elkaar in contact. Bijvoorbeeld op vakantie in Nederland of tijdens een dagje weg.   Als je in Nederland op vakantie gaat, vermijd dan de drukke plekken en reis op rustige tijden. Daarnaast is het belangrijk om je te houden aan de basisregels. Was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en blijf thuis met klachten en laat je direct testen.  

Advertenties

Samenwerking met 11 Europese landen
Het kan zijn dat je op vakantie in Nederland in aanraking komt met buitenlandse toeristen. Oók dan is de kans groot dat de app gewoon werkt. CoronaMelder werkt namelijk samen met apps uit 11 andere Europese landen, waaronder de Duitse en Belgische. Gebruikers van de Nederlandse app ontvangen bijvoorbeeld ook meldingen als zij langere tijd dicht bij een Duitser zijn geweest die de Corona-Warn-App heeft geïnstalleerd en later positief is getest.

Ook na vaccinatie nuttig
CoronaMelder blijft belangrijk, ook nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Het is namelijk nog niet bekend of iemand die tegen corona gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Met de app kunnen mogelijke besmettingen snel opgespoord worden en worden ook mensen die je niet kent gewaarschuwd dat zij mogelijk besmet zijn geraakt.   

Advertenties

Ook als je geen melding krijgt, werkt de app. Je krijgt alleen een melding als je bij een appgebruiker in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben en dit door heeft gegeven via de app. Krijg je een melding, raak dan niet in paniek. Het is niet zeker dat jij dan ook corona hebt. Wel heb je extra kans gelopen op besmetting. De app vertelt je precies wat je na een melding het beste kunt doen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet thuis te blijven als je al volledig gevaccineerd of pasgeleden hersteld bent van corona.

Zo download je CoronaMelder
Sinds de lancering in oktober 2020 is de app ruim 5,1 miljoen keer gedownload. Ruim 183.000 mensen hebben anderen via de app gewaarschuwd. Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Kijk op coronamelder.nl voor meer informatie over CoronaMelder. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.   Over het onderzoek   Het onderzoek is van 18 tot en met 21 juni 2021 uitgevoerd door Motivaction in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aan het onderzoek namen 1.086 Nederlanders deel, die samen een representatieve afspiegeling vormen van Nederland op de kenmerken leeftijd, opleiding, geslacht, regio en etniciteit.

Foto door cottonbro op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: