Huurbalie Den Haag geopend

Vanaf vandaag is de Huurbalie van de gemeente Den Haag open. De balie helpt Haagse huurders en verhuurders in de particuliere sector met gratis advies en informatie, bijvoorbeeld bij vragen over contracten of onderhoud. Het stadsbestuur wil hiermee goed verhuurderschap bevorderen.

Momenteel huurt 55% van de Haagse inwoners een woning in Den Haag. Bijna de helft van deze woningen wordt particulier verhuurd. “Het is belangrijk dat wij als gemeente toegankelijke informatie en dienstverlening bieden aan huurders en verhuurders. Zo weet je waar je terecht kan met vragen of problemen en krijg je de juiste hulp of advies. Uiteindelijk draagt dat bij aan het prettig kunnen wonen in Den Haag”, aldus wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn).

Naast een VvE-balie, waar woningeigenaren al jaren geholpen, worden is er nu ook dit informatiepunt voor particuliere huurders én verhuurders in Den Haag. Wethouder Balster: “De VvE-balie bestaat al een aantal jaar, het was hoog tijd deze dienstverlening uit te breiden en ook voor particuliere huurders en verhuurders te organiseren”.

Vrijblijvend advies
Het stadsbestuur ziet dat zowel huurders als verhuurders vaak moeten zoeken naar het juiste informatiepunt waar zij met hun vragen terecht kunnen. Verhuurders kunnen de Huurbalie vrijblijvend benaderen, bijvoorbeeld voor vragen over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, wat een eerlijke huurprijs is en wat voor vergunningen er nodig zijn. Huurders met vragen over rechten en plichten kunnen terecht, ook als zij bijvoorbeeld vragen hebben over te hoge huren, slecht onderhoud of andere misstanden. Bij complexe vragen of misstanden werken we samen met de Pandbrigade en het Huurteam om huurders bij te staan.

Bereikbaarheid
Vanaf vandaag is de Huurbalie geopend en bereikbaar. Wethouder Martijn Balster bracht vandaag een bezoek aan de locatie op de Denneweg ter ere van de opening. Hij ging in gesprek met enkele medewerkers van de Huurbalie over deze nieuwe dienstverlening.

De balie is op verschillende manieren te bereiken. De fysieke Hou van je Huis punten (Denneweg en Escamplaan) zijn op maandag geopend van 13.00 tot 17.00 en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. De Huurbalie is telefonisch bereikbaar via (070) 353 99 31. Meer informatie is ook terug te vinden op de website www.denhaag.nl/huurbalie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: