Regio’s Zuid-Holland helpen Limburg op het droge!

Dat er zich een watersnoodramp heeft afgespeeld in Limburg afgelopen week is iedereen in Nederland en onze buurlanden wel bekend. In Nederland zijn vooralsnog gelukkig geen dodelijke slachtoffers te betreuren, maar in Duitsland en België is dat helaas anders. De meest vreselijk scenario’s voltrokken zich voor de bewoners van menig stad of dorp welke op of rond om de rivieren de Maas, de Geul en de Roer in Limburg wonen.

De ramp was van dien aard dat donderdag nacht werd besloten door de Veiligheidsregio om de hulp van het leger en de diverse Reddingsbrigades in heel Nederland te mobiliseren. Uit heel Nederland kwamen vrijwilligers van de diverse Reddingsbrigades toegesneld in overhaastig gevorderde voertuigen van de Brandweer, het Rode Kruis en de Reddingsbrigades zelf.

Advertenties

Een samengesteld team uit de diverse Reddingsbrigades uit de regio’s in Zuid-Holland heeft dienst gedaan in Valkenburg waar de rivier de Geul de overvloedige regenval niet langer kon verwerken en op een enkeling na de volledige bevolking van Valkenburg moest worden geëvacueerd naar droge gebieden. Lovend was het grote aantal vrijwilligers dat naar het rampgebied is afgereisd om alle gedupeerden ter zijde te staan. Minder waardevol was het ook toegestroomde ramptoerisme die door de politie bij de stads- en dorpsgrenzen werden gesommeerd om om te keren en weer weg te gaan.

De hulp van alle toegestroomde hulpverleners werd dan ook zeer op prijs gesteld. Wat nu nog rest is het herstellen van de waterinfrastructuur en de Nutsvoorzieningen, die door het natuurgeweld zijn vernietigd. En dan het leegpompen van de ondergelopen gebouwen en herstellen van de schade. Heel veel schade. Alle hulpverleners hebben zich van hun beste kant laten zien. Hulde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: