Dringend reisadvies voor bezoekers Haagse stranden

De vakanties in (delen van) Nederland, België en Duitsland zijn begonnen. De grootste badplaats van Nederland maakt zich op voor een drukke zomer. Om de overlast van vorige zomer te voorkomen, geeft de gemeente Den Haag voor deze zomer een reisadvies: met het openbaar vervoer, fiets of scooter ben je het snelst bij het strand.

Advertenties

Kom je toch met de auto? Maak dan gebruik van aantrekkelijke aanbiedingen om op afstand (Park + Beach) of in een van de parkeergarages te parkeren. Bekijk de snelste routes naar Scheveningen, Duindorp en Kijkduin op Den Haag – Bereikbaarheid Haagse stranden. En wanneer je het strand bezoekt houd je dan aan de ‘huisregels’. Zo wordt het voor bewoners, ondernemers en bezoekers een mooie zomer.

Zodra de temperaturen gaan oplopen is het druk op Scheveningen en staat het verkeer naar het strand soms muurvast. Bedenk dus voor je vertrekt wat de beste manier is om te reizen. Is het onvermijdelijk om met de auto naar het strand te reizen, reis dan vroeg in de ochtend en parkeer in de garages. Zet je auto niet in de woonwijken. De parkeerduur is daar 60-120 minuten. Nog beter is het om te kiezen voor slimme en snelle alternatieven. Ga waar mogelijk op de fiets of (deel)scooter, maak gebruik van Park + Beach of neem bijvoorbeeld de HTM Strandexpress die rechtstreeks van station Den Haag CS en HS naar Scheveningen rijdt. Het scheelt reistijd voor de bezoeker en overlast voor de bewoners.

Advertenties

Op www.denhaag.com vind je, naast bezoekers- en bereikbaarheidsinformatie ook tips voor wie eens een ander strand wil proberen. De kuststrook van Den Haag is 11 kilometer lang, er is keuze genoeg

Stadsdeelwethouder Anne Mulder: “Het college heeft samen met bewoners, ondernemers en externe partners een actieplan Scheveningen opgesteld om de overlast tijdens het strandseizoen terug te dringen. Maar ook bezoekers kunnen hierbij helpen. Door slim te reizen, afval in de bakken te gooien, even door te lopen naar een rustiger plek en door zich fatsoenlijk te gedragen in onze badplaats. We doen het samen voor Scheveningen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: