Zo gaan oplichters te werk bij WhatsApp-hacking

Om toegang te krijgen tot uw WhatsApp-account, hebben oplichters een zescijferige verificatiecode nodig. Dit is de code die WhatsApp u stuurt om te controleren of u uw account op een ander apparaat wilt installeren. Wanneer u een melding van WhatsApp met deze code ontvangt, betekent dit dat iemand uw telefoonnummer heeft ingevoerd en de registratiecode heeft aangevraagd.

Advertenties

Vervolgens krijgt u een bericht van een ‘bekende’, maar het nummer van deze bekende is ook gehackt. De bekende vraagt u om de code die u heeft ontvangen door te sturen. Het verhaal is meestal dat het per ongeluk naar uw nummer is gestuurd. Zodra u deze code stuurt naar de bekende, stuurt u dus eigenlijk de sleutel naar uw WhatsApp-account.

Advertenties

Hacking gebeurt ook als criminelen via voicemailachter uw verificatiecode komen. Ze kunnen namelijk heel makkelijk uw voicemail hacken en als u hebt ingesteld dat u de code ook via bellen kunt krijgen, dan wordt de verificatiecode op uw voicemail ingesproken en dan hebben de criminelen uw code alsnog. 

Advertenties
Wat doen oplichters met mijn gehackte WhatsApp-account?

Oplichters kunnen uw WhatsApp-contacten een bericht sturen vanuit uw naam. Vaak vragen ze uw WhatsApp-contacten om geld over te maken, omdat u zogenaamd in een financiële noodsituatie zit. Dit noemen we de vriend-in-noodfraude. Bij deze vorm van WhatsApp-fraude kreeg het slachtoffer voorheen eerst nog een bericht van een onbekend nummer. De oplichter moest het slachtoffer dan eerst overtuigen een bekende te zijn die toevallig een nieuw nummer heeft. Maar nu via WhatsApp-hacking krijgt het slachtoffer direct een bericht vanuit uw account. Dat maakt het geloofwaardiger. Het kan ook zijn dat oplichters via uw gehackte account uw contacten gebruiken om andere WhatsApp-accounts te hacken.

Albania Andorra Austria Belarus Belgium Bosnia and Herzegovina Bulgaria Croatia Czechia Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Iceland Ireland Italy Latvia Liechtenstein Lithuania Luxembourg Malta Moldova Monaco Montenegro Netherlands North Macedonia Norway Poland Portugal Romania Russia San Marino Serbia Slovakia Slovenia Spain Sweden Switzerland Ukraine United Kingdom Vatican City Asia Country Capital Afghanistan Armenia Azerbaijan Bahrain Bangladesh Bhutan Brunei Cambodia China Cyprus Georgia India Indonesia Iran Iraq Israel Japan Jordan Kazakhstan Kuwait Kyrgyzstan Laos Lebanon Malaysia Maldives Mongolia Myanmar Nepal North Korea Oman Pakistan Philippines Qatar Saudi Arabia Singapore South Korea Sri Lanka Syria Tajikistan Thailand Timor-Leste Turkey Turkmenistan United Arab Emirates Uzbekistan Vietnam Yemen Africa Country Capital Algeria Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Cabo Verde Cameroon Central African Republic Chad Comoros Côte d’Ivoire Djibouti DR Congo Egypt Equatorial Guinea Eritrea Eswatini Ethiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Kenya Lesotho Liberia Libya Madagascar Malawi Mali Mauritania Mauritius Morocco Mozambique Namibia Niger Nigeria Republic of the Congo Rwanda São Tomé and Príncipe Senegal Seychelles Sierra Leone Somalia South Africa South Sudan Sudan Tanzania Togo Tunisia Uganda Zambia Zimbabwe North America Country Capital Antigua and Barbuda Bahamas Barbados Belize Canada Costa Rica Cuba Dominica Dominican Republic El Salvador Grenada Guatemala Haiti Honduras Jamaica Mexico Nicaragua Panama Saint Kitts and Nevis Saint Lucia Saint Vincent and the Grenadines Trinidad and Tobago United States South America Country Capital Argentina Bolivia Brazil Chile Colombia Ecuador Guyana Paraguay Peru Suriname Uruguay Venezuela Oceania Country Capital Australia Fiji Kiribati Marshall Islands Micronesia Nauru New Zealand Palau Papua New Guinea Samoa Solomon Islands Tonga Tuvalu Vanuatu Not independent Country Capital Europe Åland Islands Faroe Islands Gibraltar Guernsey Isle of Man Jersey Svalbard and Jan Mayen Asia British Indian Ocean Territory N/A Christmas Island Cocos Islands Hong Kong Macau Palestine Taiwan Africa French Southern Territories Mayotte Réunion Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha Western Sahara North America Anguilla Aruba Bermuda Caribbean Netherlands – Bonaire Caribbean Netherlands – Sint Eustatius Caribbean Netherlands – Saba Cayman Islands Curaçao Greenland Guadeloupe Martinique Montserrat Puerto Rico Saint Barthélemy Saint Martin Saint Pierre and Miquelon Sint Maarten Turks and Caicos Islands U.S. Virgin Islands Virgin Islands South America Falkland Islands French Guiana Oceania American Samoa Cook Islands French Polynesia Guam New Caledonia Niue Norfolk Island Northern Mariana Islands Pitcairn Islands Tokelau N/A United States Minor Outlying Islands N/A Wallis and Futuna Antarctica Antarctica N/A Bouvet Island N/A Heard Island and McDonald Islands N/A South Georgia and the South Sandwich Islands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: