Schilderijen vertellen het verhaal van de vluchteling

Cursisten schilderen van De VAK in Delft maakten dit seizoen schilderingen die het verhaal van de vluchteling vertellen. Een thema dat ons raakt en van alle tijden is. De werken geven de hoop, het dagelijkse leven en de wanhoop van de vluchtelingen weer. Ze zetten aan tot denken en roepen op tot actie om deze mensen te helpen.

Voor de techniek werd vooral gekeken naar schilders als Koen Vermeulen, Alice Neel en Nathan Oliviera. Alle schilderijen zijn te zien in een expositie in OPEN vanaf de dag van de vluchteling op zondag 20 juni tot en met 12 juli.

Hoop
Hoop is een thema dat we in veel schilderingen terugzien. Kinderen die ondanks de omstandigheden spelen en vriendschappen sluiten. Een vrouw die in het kamp de was ophangt en met haar prachtige hoofddoek in het oog springt. Of een moeder met een peuter in zwemvest, die naar huis belt om te vertellen dat ze veilig zijn aangekomen op het schilderij van Frank van Polanen Petel.

Veiling voor het goede doel
Naast de expositie hangen er schilderijen die de cursisten hebben gedoneerd voor een speciale veiling. Het geld dat met de veiling wordt opgebracht gaat naar Vluchtelingenwerk. Aanleiding waren de pamflet-achtige schilderingen van Marco Visser waarin hij mensen oproept om te doneren aan dit goede doel. “Ik vind het een erg mooi idee. En hoop dat we met deze veiling veel werk voor dit goede doel kunnen verkopen”, aldus trotse docent Wilma Keizer. Bezoekers van de expositie kunnen in OPEN ter plekke via een formulier een bod uitbrengen. Biedingen zijn anoniem. Na afloop van de expositie krijgen de bieders van het hoogste bod een bericht.

Kijk op vak-delft.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: