Vermiste kinderen op het strand van Scheveningen straks razendsnel gevonden dankzij digitale polsbandjes

Een digitaal polsbandje én een proef met een dynamisch zwemwaterbord moet een strandbezoek aan Scheveningen nog veiliger maken. Deze innovaties werden afgelopen week door de gemeente en de Provincie Zuid Holland gepresenteerd in het Living Lab Scheveningen. Het digitale polsbandje van Person Lost kan zoekgeraakte kinderen snel lokaliseren met behulp van QR/NFC code. Scheveningse kinderen deelden de eerste bandjes uit op het strand. De kinderen mochten ook de aftrap vieren van een unieke pilot met een dynamische zwemwaterbord.  

Wethouder Saksia Bruines: “Zwemwaterveiligheid is een erg belangrijk thema in onze stad aan zee. Niet voor niets maakt het onderdeel uit van het Actieplan Scheveningen. We onderzoeken samen met de Provincie Zuid Hollland hoe digitale toepassingen de veiligheid van strandbezoekers nog verder kan vergroten. Het Living Lab Scheveningen is daar een unieke leeromgeving voor. Het zwemwaterbord kan bezoekers straks realtime waarschuwen bij een gevaarlijke zee.” 

Advertenties

Om de toepassing van deze digitale innovaties succesvol te maken is samenwerking erg belangrijk. De eerste 500 polsbandjes worden door de gemeente beschikbaar gesteld in het Infopunt Scheveningen. Later zullen de polsbandjes ook via strandpaviljoens of hotels beschikbaar zijn. Bij de proef met het zwemwaterbord zullen ook de landelijke, regionale en lokale veiligheids- en zwempartners worden betrokken zoals de Reddingsbrigade en de Nationale Raad Zwemveiligheid. 

Eerder deze week werd bij wijze van test ook een drone ingezet voor de opsporing van drenkelingen. Het was de eerste test met een drone waarbij de KNRM gebruikmaakte van een 5G-verbinding. De proef werd gefaciliteerd vanuit de Campus@sea in de Scheveningse Haven. Met deze initiatieven speelt Scheveningen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van strand- en kustveiligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: