Rechtszaak tegen Jos Brech: laatste stand van zaken

Het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch behandelt het hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen. Zowel Jos Brech als het OM stelden beroep in tegen de uitspraak van de rechtbank Limburg. Die legde op 20 november 2020 aan Jos Brech een gevangenisstraf op van 12,5 jaar.

Advertenties

De rechtbank vindt bewezen dat de verdachte in augustus 1998 de jongen seksueel heeft misbruikt. Daarbij heeft hij Nicky van zijn vrijheid beroofd door hem in zijn macht en onder controle te houden. Dat is op zo’n manier gebeurd dat Nicky geen adem kon halen en door zuurstoftekort is overleden. Op 6 april 2021 was er een regiezitting. Op vrijdag 9 april komt het hof met beslissingen.

Advertenties

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de nacht van zondag 9 en maandag 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Limburg. Op dinsdag 11 augustus werd hij daar in de buurt dood aangetroffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: