Beste true crime podcast ooit gemaakt: Death in Ice Valley

Onlangs kreeg ik een podcast tip: “Luister eens naar Death in Ice Valley. Het is van de BBC, dus sowieso goed.” Ademloos heb ik alle delen beluisterd. Het is met stip de beste true crime podcast die ik ooit heb gehoord.

Het verhaal gaat over de zoektocht naar de identiteit van een vrouw die in 1970 zwaar verbrand werd gevonden in Ice Valley, nabij Bergen in Noorwegen. De labels waren uit haar kleding geknipt en de politie ontdekte al snel gecodeerde berichten, vermommingen en valse identiteiten in haar koffer…

Advertenties

Er zijn zoveel vreemde details in deze zaak. Waarom was ze in Bergen, schijnbaar alleen, en niet voorbereid op een ijskoude nacht in de wildernis? Waarom had ze meerdere identiteiten? Was ze een spion? En zo ja, voor wie werkte ze? Het mysterie is nooit opgelost.

De BBC World Service gaat samen met Noorse collega’s van NRK op zoek naar het ware verhaal en vooral naar de identiteit van de vrouw. Je wordt meegenomen op een spannende, zeer goed gedocumenteerde reis. Alle details worden onderzocht. Het team laat zelfs de tanden van de vrouw onderzoeken op DNA… met een verrassende uitslag!

Advertenties

Let op: onderstaande politiefoto kan als SCHOKKEND worden ervaren.

De vrouw werd zwaar verbrand gevonden in Ice Valley, nabij Bergen in Noorwegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: