Verdachten neersteken agent Groningen in Frankrijk gearresteerd

De Franse politie heeft zaterdagochtend 13 maart twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstige steekincident op woensdag 10 maart in Groningen. Twee agenten werden toen, tijdens een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan, plotseling aangevallen en verwond. Een van de agenten werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft er de afgelopen dagen alles aan gedaan om zo snel mogelijk achter de identiteit en verblijfplaats van de verdachten te komen. In het onderzoek kwamen de twee verdachten naar voren, een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaans staatsburger zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het uitvoerige onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot hun aanhouding.

Mede dankzij de samenwerking tussen het Fugitive Active Search Team (FAST) van Nederland, België en Frankrijk konden de twee verdachten zaterdagochtend in Noord-Frankrijk worden aangehouden.

Hulp van getuigen
Direct na het steekincident vroeg de politie in onder meer een Burgernetbericht de hulp van getuigen. Donderdagmiddag werden via een urgent politiebericht signalementen van de twee verdachten en foto’s van twee fietsen gedeeld die op de plaats delict werden achtergelaten. Mensen werd met klem opgeroepen hun informatie over de verdachten en het incident met de politie te delen. Donderdagavond publiceerde de politie camerabeelden van de twee verdachten.

Er werd volop getipt: vrijdagmiddag waren al ruim 50 tips bij de recherche binnengekomen. Uw informatie is waardevol gebleken in de opsporing van de verdachten. Mede hierdoor is de politie snel achter de identiteit van de verdachten gekomen. De politie wil dan ook iedereen die informatie heeft gedeeld van harte bedanken.

Overleveringsprocedure
De politie in Noord-Nederland is dankbaar dat het onderzoek na twee dagen tot dit resultaat heeft geleid. Met de aanhoudingen is het onderzoek niet afgerond, het TGO werkt hard verder aan de zaak. Er wordt een overleveringsprocedure gestart en het is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang dit gaat duren. 

Foto door RODNAE Productions op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: