Visser Tiny nog altijd vermist na drama op Oosterschelde

Op 2 december 2017 is op de Oosterschelde een vissersbootje met drie opvarenden verongelukt. Helaas is een derde visser nog steeds niet gevonden.

Advertenties

De lichamen van de andere twee opvarenden, Adriaan van Asten (79) en zijn zoon Erik (51) uit Heeze, werden eerder al gevonden. De derde opvarende, Tiny van Kessel, is nog vermist. De grote vraag is: wat is er eigenlijk op dat vissersbootjes gebeurd? Wat zorgde voor een fatale afloop met naar verluidt drie doden? En waar is Tiny van Kessel? Hij is nooit meer gevonden…

Advertenties

De politie vermoedt dat in de mist het bootje mogelijk tegen een pijler van de Oosterscheldekering is gebotst, waarna het bootje door de sterke stroming op de Oosterschelde is terechtgekomen en omgeslagen. Tips zijn welkom via het tipformulier van de politie.

Advertenties

De drie mannen waren ervaren en hadden bovendien alle benodigde navigatie- en andere apparatuur aan boord om verantwoord het water op te kunnen gaan.

Advertenties

Toch blijft de vraag hoe kon het zo misgaan? “Het waren ervaren sportvissers die alle drie hun vaarbewijs hadden. Ze hadden de nodige apparatuur aan boord en stonden niet bekend als mensen die onnodige risico’s zouden nemen. Je begrijpt niet dat dit hun zou overkomen”, liet burgemeester Paul Verhoeven van de gemeente Heeze-Leende destijds weten.

Advertenties

“Ze waren echt professioneel bezig en niet voor niets lid van de Deltavissers. Misschien hebben ze wel motorpech gehad, ik weet het niet. Dat er blijkbaar geen radiocontact is geweest met de Kustwacht, dat bevreemdt me nog het meest”, zo vertelde Peter Vertogen voorzitter van hengelsportvereniging De Samenwerking, toentertijd aan Omroep Brabant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: