Hoofdverdachte zaak Ichelle van de Velde ontkent betrokkenheid

Een 44-jarige vrouw uit Aardenburg, die onlangs werd aangehouden op verdenking van de moord, dan wel doodslag, op Ichelle van de Velde, is een zogenoemde ‘ontkennende verdachte’.

Advocaat Pieter van de Kerkhof wil niet zeggen of zijn cliënt een sleutelrol heeft gespeeld bij de vondst van het lichaam, maar ze zegt in ieder geval niets te maken te hebben met de dood van Ichelle.

Advertenties

Dinsdag werd haar lichaam gevonden in het kanaal tussen Sluis en Retranchement. In tegenstelling tot verhalen in de media, is de vondst niet tot stand gekomen door een tip, maar door speurwerk van de politie.

Eerder maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat de verdachte was aangehouden op verdenking van moord. Moord met voorbedachte rade. Volgens een woordvoerder van het OM is dat niet de aanklacht. “Het is ook veel te vroeg in het proces om te spreken van moord met voorbedachte rade. Ik heb het nogmaals bij de officier van justitie nagevraagd en de tenlastelegging spreekt volgens hem van moord, dan wel doodslag.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: