SMS-bom van politie brengt drugsgebruikers in contact met hulpverlening

Deze week heeft de politie drugsgebruikers actief door middel van een sms-bericht benaderd. Het sms-bericht geeft een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden uit de drugswereld. De politie werkte bij het versturen van de SMS-bom nauw samen met gemeente en het OM.

De afgelopen tijd heeft de politie en haar partners veel geïnvesteerd in het tegen gaan van drugscriminaliteit in de binnenstad Helmond. Via diverse onderzoeksresultaten heeft de politie een behoorlijk aantal “klant ” gegevens kunnen achterhalen die hen in contact brengt met de drugsgebruikers.

Doelstelling is om de drugsgebruikers te helpen met het vinden van een uitweg. De telefoonnummers zijn hiervoor eenmalig gebruikt, worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie in de politiesystemen.

Haitske de Veen, Teamchef basisteam Peelland: “ We zien personen die in de drugshandel worden gelokt en geen uitweg meer zien, we zien criminelen misbruik maken van kwetsbare mensen, die door verdovende middelen gebruik afhankelijk zijn van hun dealer en daarom soms hun huis ter beschikking stellen als opslagplek voor voorraad of hun bankrekening laten misbruiken voor financiële drugstransacties. Met deze actie willen we gebruikers laten weten dat er een weg is naar een leven zonder drugsgebruik. Drugsgebruik is onlosmakelijk met criminaliteit verbonden.”

Burgemeester Blanksma: “Wij willen laten weten dat er wel degelijk een uitweg is. Je kunt, al dan niet met hulp, áltijd stoppen met gebruiken en je leven weer op orde krijgen. We zeggen NEE tegen drugsgebruik, het maakt meer kapot dan ons lief is. Drugsgebruikers hebben niet altijd in de gaten dat ze een systeem van criminaliteit en geweld in stand houden.”

Samen werken aan een veilige en leefbare binnenstad
We werken samen met de Gemeente Helmond, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst aan een veilige en leefbare binnenstad door o.a.de drugshandel te stoppen en te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden gezogen. Daarbij wordt ook samengewerkt met hulpverleners, ouders, jongerenwerk en scholen in de buurt. En door ondermijnende drugscriminaliteit gezamenlijk aan te pakken, kan de overheid naast strafrechtelijk vervolgen ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten, huurcontracten opzeggen én jongeren waarschuwen tegen de verleiding van een criminele loopbaan.

Foto door Kevin Bidwell op Pexels.com

Aaptosyax Abbottina Abramis Acanthalburnus Acanthobrama Acanthogobio Acanthorhodeus Acapoeta Acheilognathus Acrocheilus Acrossocheilus Agosia Albulichthys Alburnoides Alburnus Algansea Amblypharyngodon Anabarilius Anaecypris Ancherythroculter Aphyocypris Aspidoparia Aspiolucius Aspiorhynchus Aspius Atrilinea Aulopyge Aztecula Balantiocheilos Bangana Barbichthys Barbodes Barboides Barbonymus Barbopsis Barbus Barilius Belligobio Biwia Blicca Boraras Caecobarbus Caecocypris Campostoma Candidia Capoeta Capoetobrama Carassioides Carasobarbus Carassius Catla Catlocarpio Cephalakompsus Chagunius Chalcalburnus Chanodichthys Chela Chelaetiops Chondrostoma Chuanchia Cirrhinus Clinostomus Coptostomabarbus Coreius Coreoleuciscus Cosmochilus Couesius Crossocheilus Ctenopharyngodon Culter Cultrichthys Cyclocheilichthys Cyprinella Cyprinion Cyprinus Danio Danionella Delminichthys Devario Dionda Diptychus Discherodontus Discogobio Distoechodon Eirmotus Elopichthys Engraulicypris Epalzeorhynchos Eremichthys Erimystax Erythroculter Esomus Eupallasella Evarra Exoglossum Folifer Garra Gila Gnathopogon Gobio Gobiobotia Gobiocypris Gymnocypris Gymnodanio Gymnodiptychus Gymnostomus Hainania Hampala Hemibarbus Hemiculter Hemiculterella Hemigrammocapoeta Hemigrammocypris Hemitremia Henicorhynchus Herzensteinia Hesperoleucus Horadandia Horalabiosa Huigobio Hybopsis Hybognathus Hypophthalmichthys Hypselobarbus Hypsibarbus Iberocypris Inlecypris Iotichthys Iranocypris Ischikauia Kalimantania Kosswigobarbus Labeo Labeobarbus Ladigesocypris Ladislavia Lagowskiella Laocypris Lavinia Lepidomeda Lepidopygopsis Leptobarbus Leptocypris Leucalburnus Leucaspius Leuciscus Linichthys Lobocheilos Longiculter Luciobarbus Luciobrama Luciocyprinus Luciosoma Luxilus Lythrurus Macrhybopsis Macrochirichthys Mandibularca Margariscus Meda Megalobrama Megarasbora Mekongina Messinobarbus Mesobola Mesogobio Metzia Microphysogobio Microrasbora Moapa Mylocheilus Mylopharodon Mylopharyngodon Mystacoleucus Naziritor Nematabramis Neobarynotus Neobola Neolissochilus Nicholsicypris Nocomis Notemigonus Notropis Ochetobius Onychostoma Opsaridium Opsariichtys Opsarius Opsopoeodus Oregonichthys Oreichthys Oreoleuciscus Orthodon Ospatulus Osteobrama Osteochilichthys Osteochilus Oxygaster Oxygymnocypris Pachychilon Paedocypris Parabramis Paracanthobrama Paracheilognathus Parachela Paracrossochilus Paralaubuca Parapsilorhynchus Pararasbora Pararhinichthys Parasinilabeo Paraspinibarbus Parator Parazacco Pectenocypris Pelecus Percocypris Petroleuciscus Phenacobius Phoxinellus Phoxinus Phreatichthys Pimephalis Placocheilus Placogobio Plagiognathops Plagopterus Platygobio Platypharodon Platysmacheilus Pogobrama Pogonichthys Pogonocharax Poropuntius Porotergus Probarbus Procypris Prolabeo Prolabeops Pseudaspius Pseudobarbus Pseudobrama Pseudogobio Pseudohemiculter Pseudolaubuca Pseudophoxinus Pseudopungtungia Pseudorasbora Pteronotropis Ptychidio Ptychobarbus Ptychocheilus Pungtungia Puntioplites Puntius Racoma Raiamas Rasbora Rasborichthys Rasborinus Rastrineobola Rectoris Relictus Rhinichthys Rhinogobio Rhodeus Rhynchocypris Richardsonius Rohtee Rohteichthys Romanogobio Rostrogobio Rutilus Salmophasia Salmostoma Sanagia Sarcocheilichthys Saurogobio Sawbwa Scaphesthes Scaphiodonichthys Scaphognathops Scardinius – Bonaparte, 1837[2] Schismatorhynchos Schizocypris Schizopyge Schizopygopsis Schizothoraichthys Schizothorax Securicula Semilabeo Semiplotus Semotilus Sikukia Sinibrama Sinilabeo Sinocrossocheilus Sinocyclocheilus Snyderichthys Spinibarbus Squalidus Squaliobarbus Squalius Stypodon Sundadanio Systomus Tanakia Tanichthys – Lin, 1932[3] Telestes Thryssocypris Thynnichthys Tinca – Cuvier, 1816[4] Tor Toxabramis Tribolodon Trigonostigma Troglocyclocheilus Tropidophoxinellus Typhlobarbus Typhlogarra Vimba Xenobarbus Xenocyprioides Xenocypris Xenophysogobio Yaoshanicus Yuriria Zacco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: