Livestream programma ‘U-NIGHT’: lockdown entertainment voor jongeren

Interactieve livestreams en entertainment moeten de jongeren een alternatief bieden om de lockdown en de avondklok door te komen.

Met gamewedstrijden, online chatten met de politie, maar ook met DJ workshops van diverse bekende DJ’s hoopt de politie samen met onder andere gemeenten en jeugdinstellingen de jongeren de komende weken op verschillende manieren online bezig te houden.

Lockdown livestream voor jongeren
Het livestream programma ‘U-NIGHT’, is vanuit de politie georganiseerd samen met verschillende partners, zoals ESL Benelux (organisator van e-sportevenementen en merkactivatie), muziek label Revealed Recordings, Scouting Nederland, reclassering, jeugdzorg, verschillende gemeenten en ook bekende Nederlanders.

Het programma heeft iedere dag een andere invulling en richt zich jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Zij kunnen twee keer per week meedoen aan een gamewedstrijd, maar bijvoorbeeld ook een DJ masterclass of een beauty livestream volgen. Elke week is er een live uitzending in een ‘Late Night’ setting. Hierin wordt een actueel thema, zoals cybercrime of pesten, behandeld en kunnen de jongeren hierover met de politie, een influencer of bijvoorbeeld een arts in gesprek gaan.

Night show met bekende influencers
‘Het livestream programma voor de komende weken is bedoeld om verbinding met jongeren te houden in deze ingewikkelde tijd’, zegt projectleider Roel van de Groes. ‘Wij zien als politie dat het veel lastiger is geworden om in contact te zijn met de mensen in de wijk. En dat is juist een heel belangrijk element van ons werk. We streven naar een programmering waarbij elke dag voor ieder wat wils is: van gamen, beauty tips tot een late night show met bekende influencers. Daarnaast is er ruimte voor inhoudelijke informatie vanuit vraag het de politie en bijvoorbeeld de jeugdzorg

Digitaal jeugdhonk
Volgens projectleider Roel is dat gesprek voor de politie belangrijk. ‘We horen dan van jongeren zelf wat zij van bepaalde onderwerpen vinden en kunnen daar op in spelen.’ Daarnaast kunnen de jongeren elkaar digitaal treffen in een digitaal jeugdhonk. Organisaties als jongerenwerk hebben toegang tot dit jeugdhonk, zodat zij ook met elkaar in gesprek kunnen gaan. ‘

In deze periode is het waardevol om een programma te hebben dat jeugd online – en dus vaak thuis – bezighoudt en waarbij er de mogelijkheid is om met diverse organisaties in gesprek te gaan. Roel: ‘We willen jongeren een leuk alternatief bieden om de lockdown door te komen. Met voor veel jongeren favoriete bezigheden, zoals gamen, muziek en beauty. Dat is juist in deze periode van groot belang.’

‘U-NIGHT’ start op maandag 1 februari aanstaande. Bekijk de website www.u-night.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: