100.000 mensen waarschuwden anderen via CoronaMelder

100.000 mensen die positief zijn getest op corona waarschuwden via CoronaMelder anderen hierover. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. Prof. dr. Wolfgang Ebbers doet onderzoek naar CoronaMelder en is tevreden met het resultaat: “Deze mijlpaal toont aan dat steeds meer mensen bereid zijn de app te gebruiken. Belangrijk, zeker nu we weten dat de Britse variant van het virus nóg besmettelijker is.”

Advertenties

Uit het doorlopende onderzoek van Tilburg universiteit blijkt dat meer dan de helft van de Zuid-Hollanders CoronaMelder nuttig vinden. Want de app zorgt ervoor dat het coronavirus zich minder verspreidt. De GGD’en in Zuid-Holland hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 14.791 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

Advertenties

Zo werkt CoronaMelder
CoronaMelder waarschuwt app-gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Advertenties

Meer mensen bereikt
Inmiddels downloadden al bijna 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. Van de app-gebruikers die zich na een melding laten testen, blijkt één op de tien daadwerkelijk besmet. De afgelopen weken spoorde CoronaMelder in totaal zo’n 1.500 mensen op die geen klachten hadden, maar wel waren besmet. Ebbers: “Zonder de app waren die besmettingen later opgemerkt en hadden de besmette personen tot die tijd voor extra besmettingen kunnen zorgen.”

Foto door cottonbro op Pexels.com

Advertenties

dashboard coronavirus · Open data RIVM · Corona dashboard Rijksoverheid · COVID-19 internationale kaart · Archiefpagina Corona updates. HPZone-Lite bron- en contactonderzoek 0-9 1q21.1-deletiesyndroom 1q21.1-duplicatiesyndroom A aambeien ADHD ACNES ADD acromegalie afasie aids alvleesklierkanker alzheimer ALS aneurysma anorexia artrose astigmatisme asperger astma autisme B buiktyfus beenmergkanker beroerte bijziendheid bindvliesontsteking bipolaire stoornis blindheid bof botontkalking bronchitis brucellose boviene spongiforme encefalopathie (BSE) burn-out C cariës cataract cerebrovasculair accident chalazion chlamydiasis chronischevermoeidheidssyndroom (ME-CVS) Churg-Strauss coeliakie colitis ulcerosa congenitale hypothyreoïdie (CHT) conjunctivitis COPD COVID-19 craniosynostose cystinose CVA crohn D darmkanker decubitus depressie diabetes mellitus diarree diverticulose doofheid Down dwarslaesie dyscalculie dyslexie dyspraxie E ebola eczeem Ehlers-Danlos eksterogen endometriose Engelse ziekte epilepsie erectiestoornis F fenylketonurie (PKU) fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP) fibromyalgie Fitz-Hugh-Curtis fobieën G Gilles de la Tourette glaucoom golfsyndroom griep H hartinfarct (‘hartaanval’) hartritmestoornissen HELLP-syndroom hemothorax hemochromatose hepatische encefalopathie hepatitis hernia (lies) hernia (middenrif) hernia (rug of nek) hersentumor hersenbloeding herseninfarct hersenvliesontsteking heupdysplasie hielspoor hondsdolheid hoofdpijn hooikoorts hordeolum externum hordeolum internum huntington hydrocefalus hyperventilatie hypoglykemie I influenza IDIC-15 J jicht K kahler kanker keelontsteking kleurenblindheid klierkoorts L lepra leukemie leverkanker leverontsteking liesbreuk longkanker longontsteking lupus erythematodes M maagkanker malaria manisch-depressieve stoornis Marfan mazelen MCAD myalgische encefalomyelitis (ME) migraine miltvuur Möbius molluscum contagiosum mondkanker moyamoya-syndroom mucoviscidose multiple chemical sensitivity multipele sclerose (MS) Münchhausen myasthenia gravis N narcolepsie netvliesdegeneratie neurose O organisch psychosyndroom (OPS) osteoporose overspannenheid P parasieten paratyfus parkinson parodontitis pest pfeiffer phenylketonurie, zie Fenylketonurie plagiocefalie plexus-brachialisletsel pokken polio polyneuropathie post-partumdepressie progeria prostaatkanker pseudotumor cerebri psoriasis psychopathie psychose Q Q-koorts R rachitis reactieve hechtingsstoornis reuma roodvonk RSI rodehond rugpijn S sarcoïdose scheelzien schizofrenie scoliose slokdarmafsluiting seksueel overdraagbare aandoening (SOA) spina bifida spondylolyse stotteren syfilis T taaislijmziekte TIA tuberculose tubereuze sclerose tyrosinemie U urticaria V vlektyfus verkoudheid verstandelijke handicap verziendheid vitiligo voedselvergiftiging W wagenziekte waterpokken waterwratten whiplash wratten X Y Z triple-X syndrome zeeziekte ziekte van Alzheimer ziekte van Bechterew ziekte van Bourneville ziekte van Buerger ziekte van Chagas ziekte van Coats ziekte van Creutzfeldt-Jakob ziekte van Crohn ziekte van Curschmann-Steinert ziekte van Fabry ziekte van Forestier ziekte van Gaucher ziekte van Glanzmann ziekte van Graves ziekte van Hashimoto ziekte van Hippel-Lindau ziekte van Hodgkin ziekte van Huntington ziekte van Hurler ziekte van Kahler ziekte van Kawasaki ziekte van Krabbe ziekte van Lyme ziekte van Menkes ziekte van Parkinson ziekte van Peyronie ziekte van Pfeiffer ziekte van Pompe ziekte van Quervain ziekte van Raynaud Ziekte van Von Recklinghausen ziekte van Sanfilippo ziekte van Strümpell ziekte van Sturge-Weber ziekte van Tay-Sachs ziekte van Thomsen ziekte van Waldenström ziekte van Wegener ziekte van Weil ziekte van Whipple ziekte van Wilson ziekte van Zoon zwemmerseczeem

Een gedachte over “100.000 mensen waarschuwden anderen via CoronaMelder

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: