Primeur: keurpunt levende have in haven Rotterdam

In de haven van Rotterdam is sinds 8 januari 2021 een zogeheten keurpunt levende have operationeel. Het Animal Centre Hoek van Holland (ACH) is gevestigd op de terminal van ferry operator Stena Line en is een samenwerking tussen ECS Livestock en Stena Line.

Het keurpunt in Hoek van Holland is het enige keurpunt in de Nederlandse zeehavens waar levende dieren veterinair kunnen worden gekeurd en is daarmee uniek voor de Rotterdamse haven. Sinds 1 januari jongstleden zijn keuringen verplicht voor dieren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Op die datum eindigde de Brexit overgangstermijn.

De Europese Commissie heeft inmiddels groen licht gegeven aan ACH voor het keuren van eendagskuikens en broedeieren. Een aanvullende vergunning voor het keuren van paarden wordt later in januari verwacht. Stena Line is een van de bepalende vervoerders op de Noordzee van deze levende have van en naar de Britse havens Harwich en Killingholme.

Dierenartsen van de NVWA voeren de keuringen uit en deze vinden plaats in de faciliteiten van ACH op het terrein van Stena Line. Er is ook al stalruimte beschikbaar voor 7 paarden. ACH start met het keuren van paarden zodra hier ook groen licht voor gegeven is.

Foto door Tatiana Twinslol op Pexels.com

Advertenties

Coronavirus 1. Coronavirus België 2. Coronavirus maatregelen 3. Coronavirus Italië 4. Symptomen corona 5. Coronavirus Frankrijk 6. Sciensano 7. Mondmaskers maken 8. Buitenlandse zaken 9. Lockdown België 10. Mondmaskers kopen Belgische politieke figuren 1. Petra De Sutter 2. Sophie Wilmès 3. Maggie De Block 4. Frank Vandenbroucke 5. Alexander De Croo 6. Annelies Verlinden 7. Conner Rousseau 8. Mathieu Michel 9. Ludivine Dedonder 10. Emir Kir Internationale politieke figuren 1. Joe Biden 2. Donald Trump 3. Kim Jong-un 4. Kamala Harris 5. Boris Johnson 6. Benjamin Griveaux 7. Barack Obama Recepten 1. Brownies recept 2. Mojito recept 3. Wafels recept 4. Smoothie recept 5. Zoete aardappel recept 6. Taco recept 7. Cheesecake recept 8. Lasagne 9. Appelcake 10. Bananenbrood recept Sportieve evenementen 1. Roland Garros 2. Tour de France 3. Nations League 4. US Open 2020 5. Champions League 2020 6. Belgique-Angleterre 7. Container Cup 8. PSG Bayern 9. Belgique-Danemark 10. Giro Online games 1. Scoodle play 2. Among us 3. Fifa 21 4. Fall guys 5. Valorant 6. Genshin impact 7. Assassin’s creed Valhalla 8. Animal crossing 9. Call of duty Cold War Film en series 1.Love Island 2.WTFock 3.The masked singer 4.Temptation island 5.Kamp Waes 6.365 DNI 7.Ex on the beach 8.Container cup 9.1917 10. Parasite Nationale persoonlijkheden 1. Sean Dhondt 2. Delphine Lecompte 3. Sandra Kim 4. Chibi Ichigo 5. Peter De Graef 6. Stan Van Samang 7. Umi Defoort 8. Marc Van Ranst 9. Kevin Janssens 10. Kastiop Internationale persoonlijkheden 1. Fabio Jakobsen 2. Melania Trump 3. Michael Jordan 4. Tom Hanks 5. Kanye West 6. Gabriel Byrne 7. Karine Ferri 8. Amber Heard 9. Erling Braut Haaland 10. Joe Exotic Overleden (nationale en internationale) persoonlijkheden 1. Kobe Bryant 2. Naya Rivera 3. Diego Maradona 4. Annie Cordy 5. Ilse Uyttersprot 6. Ward Verrijcken 7. Sean Connery 8. George Floyd 9. Johny Voners 10. Chadwick Boseman Wat is…? 1. Wat is een lockdown? 2. Wat is het coronavirus? 3. Wat is rimmen? 4. Wat is een pandemie? 5. Wat is publiek domein? 6. Wat is Pinksteren? 7. Wat is een recessie? 8. Wat is een droge hoest? 9. Wat is een narcist? 10. Wat is mijn auto waard?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: