Raadselachtige vermissing eindigt vooralsnog in Zoetermeerse Dorpsstraat

Zaterdagmiddag 9 januari 2021 even na het middaguur, stapt een 75-jarige vrouw op de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer op haar grijze damesfiets. De fiets met lage instap heeft een kenmerkend rieten mandje voorop.

Advertenties

Ze is klein, zo’n 1.60 meter en heeft kort blond haar. In haar groene jas fietst ze de straat uit. Als er in de avonduren niets meer van haar vernomen wordt, slaat de paniek toe. De politie verstuurt in allerijl een Burgernet-melding naar inwoners van Zoetermeer. Er wordt direct naar haar gezocht, maar het levert allemaal niets op. Een spannende nacht voor haar familie volgt. Het is immers behoorlijk koud en daarnaast was de vrouw ietwat verward. Zo bevestigt de politie.

1. De Van Leeuwenhoeklaan. 2. De Dorpsstraat.

Zondagmorgen wordt er weer gezocht en vindt een zoekteam de fiets van de vrouw. De fiets staat in de Dorpsstraat van het markante historische centrum van Zoetermeer. Normaal gesproken is het een drukte van belang in de Dorpsstraat, maar sinds de coronacrisis zijn veel winkels gesloten.

Advertenties

De fiets is terecht en staat slechts 1,7 kilometer van de plek waar ze is vertrokken, maar van de vrouw zelf ontbreekt ieder spoor. Er wordt die zondagmorgen overal in de omgeving van de Dorpsstraat gezocht en het Korps Landelijke Politiediensten zet zelfs ruim een half uur een helikopter in om vanuit de lucht mee te zoeken.

Advertenties

Vooralsnog eindigt het spoor naar de vrouw in de Dorpsstraat. Zouden bewakingscamera’s een glimp van de vrouw hebben vastgelegd? Het is zaak om zo snel mogelijk winkeliers te benaderen en (video)beelden veilig te stellen. Vaak worden bewakingsbeelden na een paar dagen weer gewist. Met videomateriaal kan wellicht een looprichting worden nagegaan.

Tips over deze zaak zijn welkom bij de politie in Zoetermeer via 0900-8844.

Update: De vrouw is overleden aangetroffen. Er is geen sprake van een misdrijf. Wij hebben de opsporingsfoto verwijderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: