Kroaten in Nederland zamelen in korte tijd al ruim 17.500 euro in voor slachtoffers aardbeving Kroatië

De afgelopen drie dagen hebben diverse aardbevingen Kroatië getroffen. De sterkste aardbeving was dinsdagmiddag 29 december en had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. De steden Petrinja, Sisak en omliggende dorpen, ten zuidoosten van Zagreb, zijn zwaar getroffen.

Advertenties

De materiële schade van de aardbeving is enorm, met helaas veel gewonden en zelfs doden. Er wordt momenteel geld ingezameld via een crowdfundingproject en de teller staat in korte tijd al op ruim €17.500. Het geld wordt gebruikt voor de wederopbouw van ziekenhuizen en gezinnen die hun huis zijn kwijtgeraakt en de financiële hulp het hardst nodig hebben.

Advertenties

Goran Strniša, woordvoerder van het initiatief vertelt over de gevolgen van de aardbevingen: ‘’Tienduizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en hebben dringende zorg en hulp nodig. We zijn in contact met het Rode Kruis in Kroatië en hebben contacten met lokale instanties om het geld op de juiste bestemming te krijgen. Het is een groot drama. Sommige families moeten weer alles opbouwen, want in dezelfde economisch arme regio woede 25 jaar geleden een hevige burgeroorlog’’.

Advertenties

Doneren kan via de website; https://www.one2give.nl/crowdfundingprojecten/wens/391/aardbeving-petrinja-en-sisak-kroatie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: