Parkmobile vermindert kosten en parkeerstress in Rotterdam en Den Haag met Find & Park

Parkmobile, de nummer 1 parkeerapp in Nederland, introduceert de feature Find & Park in Den Haag en Rotterdam. De Parkmobile app toont nu de waarschijnlijkheid van een beschikbare parkeerplaats op straat.

Advertenties

Automobilisten ervaren door Find & Park minder stress en besparen tijd en brandstof omdat ze voor vertrek al zien waar de meeste kans op een beschikbare parkeerplaats is. Door de COVID-19 situatie is er tevens behoefte aan het vermijden van (parkeer)drukte en het gebruik van cashless betaalmethoden, waar de nieuwe functionaliteit in voorziet. 

Nauwkeurige berekening op basis van data
Om de waarschijnlijkheid van een parkeerplaats zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, combineert Parkmobile dynamische en statische data. De dynamische data worden verzameld door fleet-scanner sensoren op voertuigen die door de stad rijden, zoals taxi’s, en informatie verzamelen over de actuele parkeerbezetting. Deze dynamische data worden gecombineerd met statistische data, zoals verkeersregels en verkeersborden.

Tijdsbesparing en minder stress bij parkeren
Tweederde (66%) van de Nederlandse automobilisten* zegt last te hebben van stress bij het zoeken naar een parkeerplaats. Met Find & Park kunnen gebruikers bij hun vertrek of vlakbij hun bestemming zien waar de grootste kans is op een vrije parkeerplaats en wordt nodeloos rondrijden door de stad tot een minimum beperkt.

Advertenties

Automobilisten kunnen hiermee dichtbij hun bestemming parkeren en drukke plekken vermijden, wat door de huidige COVID-19-situatie wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd bespaart dit ook brandstof.

Verminderen van milieuvervuiling
Uit internationaal onderzoek* blijkt dat het zoeken naar een parkeerplaats tot wel 30% bijdraagt aan de verkeersopstoppingen in een stad. Met de nieuwe feature helpt Parkmobile dit te verminderen.

Advertenties

Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile in Nederland: “Iedereen kent het vervelende gevoel van het zoeken naar een parkeerplaats in een drukke stad. Met Find & Park willen we dit verbeteren. We helpen automobilisten bij het vinden van een vrije parkeerplek. Automobilisten rijden hierdoor minder rond in stedelijke gebieden, wat bijdraagt aan de CO2-reductie van een stad. Zo heeft bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam in de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak als concrete doelstelling om de CO2-uitstoot van de stad in 2025 met 30 procent te verminderen.”

Uitrol functie in andere Nederlandse steden
In augustus 2020 werd de nieuwe feature geïntroduceerd in Amsterdam. Vanaf heden is Find & Park ook beschikbaar voor alle Parkmobile-gebruikers in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het bedrijf bereidt zich ook al voor op de uitrol naar andere steden met een hoge parkeerdruk.

Foto door Stephan Mu00fcller op Pexels.com

Advertenties
Parkmobile Den Haag.
Advertenties
Parkmobile Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: