Werkgelukexpert Elodie zat jarenlang in een bore-out

Jarenlang heeft Elodie in een bore-out gezeten op haar werk. In juli heeft ze volledig afscheid genomen van haar baan in loondienst als leerkracht op een basisschool in Nieuwegein. ‘’Iedereen kan volledig gelukkig zijn in werk met voldoening, uitdaging en plezier. Als je maar doet wat écht bij je past en daar help ik mede millennials graag bij!’’

Melodieinhetleven is opgericht door Elodie in januari 2019, om vrouwelijke millennials te begeleiden in het ontdekken van hun passie en droombaan. Doordat Elodie zelf heeft ervaren hoe is het om je opgesloten te voelen in je werk, wilde zij hier anderen hierin begeleiden om ook weer gelukkig te worden in een baan.

Voordat Melodieinhetleven bestond merkte Elodie dat zij geen voldoening meer haalde uit haar werk. Ze miste uitdaging en had steeds vaker tegenzin om naar haar werk te gaan. Ze wilde iets anders gaan doen, maar wist niet wat er dan wel bij haar zou passen. ‘’Dit is ook heel erg logisch als je kijkt naar de huidige maatschappij. Er zijn zoveel keuzes bijgekomen in alles! Van potten pindakaas tot vakantiebestemmingen en soorten functies. Dat maakt het kiezen lastiger. Zeker als we hierin wel echt de juiste keuze willen maken. ’’

Belangrijk is, dat we luisteren naar de signalen. Door te negeren dat je bijvoorbeeld voldoening mist, is het mogelijk om in een bore-out te belanden. De symptomen zijn vergelijkbaar met de welbekende burn-out, alleen ligt de oorzaak bij het missen van uitdaging en dus jezelf vervelen. Alles rondom het werk boeit je letterlijk niet meer, omdat het werk je aandacht niet meer prikkelt.

Dit breng tegelijkertijd een hoop stress met zich mee, want het zorgt voor een lastige positie. Grote kans dat je (onbewust) werk vermijdend gedrag gaat vertonen. Iets waar Elodie zich ook zeker schuldig aan maakte. ‘’Denk aan dingen als zoals Nu.nl geregeld openen en iets vaker dan nodig naar het toilet lopen en/of koffie halen.’’ Ook zal je mentaal het lastiger krijgen. Er ontstaan veel vragen, waar je het antwoord nog niet op gevonden hebt. Vragen als: ‘’Ga ik dit melden aan mijn collega’s en werkgever? Wil ik écht gaan wisselen van werk? Wat voor werk dan? Hoe blijf ik zeker van inkomsten?’’ Dit is overigens een aspect van de bore-out dat erg veel energie kost, waardoor de bore-out ook zorgt voor lusteloosheid binnen én buiten het werk.

Nu dankzij Corona werken we met z’n allen meer thuis dan ooit tevoren en besteden met we minder tijd aan sporten én sociale activiteiten. Daarbij is werk is een heel groot deel van ons leven gebleven. Gemiddeld werken we maar liefst 90.000 uur in ons leven. Om deze redenen is het des te belangrijker om een baan te hebben waar je gelukkig in bent. Melodieinhetleven helpt hier graag aan bij en doordat het gehele bedrijf online te werk gaat, kunnen millennials uit heel Nederland bij Melodieinhetleven terecht én zo de juiste hulp ontvangen om ook hun droombaan te ontdekken!

Foto’s: Jane’s Flavours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: