Ook internationaal bezorgdheid om bedreiging kite- en golfsurfspot Maasvlakte 2

De plannen voor een windmolenpark met 22 windturbines op de Maasvlakte 2, zorgt ook internationaal voor bezorgdheid binnen de kite- en golfsurf communities.

Volg Dossier Mastenbroek ook op Twitter, via @mmastenbroek

Advertenties

Nederland staat misschien niet direct bekend als het paradijs voor kite- en golfsurfen, een mooie golf hebben we wel. Precies die mooie golf, op de Maasvlakte 2, wordt bedreigd door plannen voor een windmolenpark.

Plannen voor 22 windturbines
Precies deze mooiste surfsport van Nederland wordt bedreigd. Er zijn plannen om 22 grote windturbines te plaatsen, waarvan 10 op de dijk en 12 op de vloedlijn (dus bij vloed in het water). Dat betekent het einde van golf- en kitesurfen op deze plek. De veiligheid is niet meegenomen in de Milieu Effect Rapportage (MER).

Advertenties

Golf- en kitesurfen Olympische sporten
Zeker nu het golfsurfen en kitesurfen olympisch zijn en worden, is deze spot van groot belang voor deze watersporten. Golfsurfen staat op het Olympische programma in Tokio 2020ne en kitesurfen in Parijs 2024. De spot aan de Maasvlakte 2 is een populaire trainingslocatie voor de beste (kite)surfers van Nederland. Helemaal nu corona trainen in het buitenland bemoeilijkt. Een vergelijkbare golf in Nederland vind je niet.

Advertenties

Watersportverbond dient zienswijze in met alternatief voorstel
Het Regioteam Zuid-Holland van het Watersportverbond heeft in overleg met de Hollands Surfing Assciation en de Nederlandse Kitesurf Vereniging een zienswijze ingediend met een alternatief voor de plannen waarbij de spot wordt behouden voor sporters en recreanten. Volgens het Watersportverbond hoeft het een het ander niet in de weg te staan. Plaats de windmolens net iets verderop en/of plaats er minder, en we hebben én schone energie én een parel van een spot voor de beste kite- en golfsurfers van Nederland. Twee sporten die straks dankzij de Olympische Spelen alleen nog maar populairder gaan worden.

Volg Dossier Mastenbroek ook op Twitter, via @mmastenbroek

Advertenties

Foto boven door Quang Nguyen Vinh op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: