‘Mensen zoals jij en ik’ – gebundelde verhalen uit het ‘red light’ district van Den Haag

Het Instagram account @humansintheredlight_thehague werd een jaar geleden, op 17 december 2019 gelanceerd, de Internationale dag tegen geweld tegen sekswerkers.

De bedenker achter @humansintheredlight_thehague is Spot 46, het informatie- en adviescentrum voor sekswerkers van SHOP Den Haag. Geïnspireerd door het Instagram en Facebook account Humans of New York met straatportretten en interviews van mensen in New York, bedachten de sociaal dienstverleners van Spot 46 dat dit een goed middel is om het stigma rondom sekswerk te verminderen.

Een jaar later, op 17 december 2020 presenteert SHOP met trots de gebundelde verhalen uit het “red light” district in Den Haag, ‘Mensen zoals jij en ik’. Het eerste exemplaar van de uitgave ‘Mensen zoals jij en ik’ wordt op 17 december 2020 overhandigd door Maria Scali, directeur van SHOP aan wethouder Kavita Parbhudayal op het stadhuis van Den Haag.

Stigma en de daarbij behorende vooroordelen spelen een grote rol in de ongelijke behandeling van sekswerkers. Sekswerkers verdienen een ander beeld van hun werk en wie zij zijn. Het stigma van sekswerk bestrijden en de positie van sekswerkers verbeteren is daarom ook een van de acht ambities van de Prostitutienota Den Haag 2020-2022. Om het stigma rondom sekswerk te verminderen heeft Spot 46, het informatie- en adviescentrum voor sekswerkers van SHOP Den Haag, het Instagram account @humansintheredlight_thehague in het leven geroepen. Hier hebben volgers van het account een jaar lang persoonlijke verhalen kunnen lezen van sekswerkers uit “the red light” district in Den Haag. Het zijn verhalen die iedereen mee kan maken en waarin u zich kunt herkennen. Zo leest u onder andere hoe sekswerkers de coronacrisis doorkomen; de één werkt extra in de zorg en de ander heeft nu meer tijd om boeken te lezen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op @humansintheredlight_thehague voor meer informatie over het magazine en de verhalen!

Deze Internationale dag tegen geweld tegen sekswerkers op 17 december is een belangrijke dag voor de sekswerkers community. Verschillende organisaties in heel Nederland geven hier aandacht aan. Zo lanceert SOA Aids Nederland een animatiefilmpje waarin sekswerkers aan het woord zijn, SAVE organiseert een Webinar ter presentatie van hun onderzoek naar Migranten sekswerkers in Nederland. PIC houdt een moment stilte bij standbeeld Belle en ‘zorgt dat ze veilig blijft door haar symbolisch een mondkapje om te doen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: